Σάββατο 21.12.2024 | Εορτάζουν: Θεμιστοκλής, Θέμης, Θεμιστοκλεία, Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αγρότες (και μη) νέοι ψάχνονται…

ΤΟΠΙΚΑ 19.04.2018 | 5:28 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, νέοι αγρότες και συγκεντρώθηκαν στο Επιμελητήριο να ενημερωθούν για τα αρωματικά φυτά. Είναι μια πρωτοβουλία που μετράει κάποια χρόνια της διοίκησης του Επιμελητηρίου που τώρα κατέληξε σε συγκεκριμένα πρακτικά συμπεράσματα από εξειδικευμένους επιστήμονες. Αύριο Παρασκευή, το απόγευμα στο Πρίνος ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει τον κύκλο των επιμορφωτικών σεμιναρίων προκειμένου να ενημερωθούν αγρότες έως 40 ετών για την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Απ’ ότι μαθαίνουμε το ενδιαφέρον των νέων αγροτών της περιοχής είναι μεγάλο και για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Συμπέρασμα: Οι νέοι αγρότες και όχι μόνο, αφού μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι και παιδιά τα οποία έχουν σπουδές σε διαφορετικά αντικείμενα, που  ψάχνονται με τα αρωματικά φυτά. Η αλήθεια είναι ότι δεν ψάχνονται μόνο με τα αρωματικά φυτά αλλά ψάχνονται γενικά…

Ψάχνονται με τον πρωτογενή τομέα. Κάποιοι είναι ήδη καλλιεργητές στα χωριά τους, παραδοσιακών κυρίως καλλιεργειών (βαμβάκι, καλαμπόκι κλπ). Κάποιοι άλλοι  θέλουν να αξιοποιήσουν τα χωραφάκια των γονιών τους και να βρουν διέξοδο από την ανεργία.  Κάποιοι άλλοι το σκέφτονται ως επένδυση. Με την επέκταση της καλλιέργειας να φτιάξουν επιχείρηση που θα αποστάξει τα έλαια από τα αρωματικά φυτά και θα διαχειριστεί τον όγκο παραγωγής. Εκεί βρίσκεται και το κέρδος…

Κακά τα ψέματα. Δεν θα κάνουν τη διαφορά πέντε, δέκα και είκοσι στρέμματα με ρίγανη για ένα αγρότη. Το ζήτημα είναι ποιος θα διαχειριστεί τον όγκο παραγωγής που θα προκύψει. Και επειδή, στη Θεσσαλία ήδη οι αγρότες φυτοζωούν ενώ οι μεταποιητές και οι έμποροι… μεγαλουργούν (ονόματα δεν λέμε αλλά όλοι πιστεύουμε ότι καταλαβαίνουν τι εννοούμε…), καλό θα ήταν αυτοί οι νέοι άνθρωποι  που… ψάχνονται με τα αρωματικά φυτά να συνεργαστούν, να συνεταιριστούν για να μην καταλήξει στις τσέπες άλλων ο δικός τους κόπος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης