Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 01.05.2018
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Μπορεί μέχρι στιγμής στο ημιορεινό Διάσελλο του Δήμου Φαρκαδόνας οι λιμνοδεξαμενές που κατασκευάστηκαν σε διάφορα σημεία του χωριού για το πότισμα των ζώων να είναι σχεδόν γεμάτες από νερό. Κι αυτό γιατί, στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης οι έντονες βροχοπτώσεις συνέβαλαν, ώστε να υπάρχει σήμερα επάρκεια.
Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει τι θα συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, αν η άνοιξη συνεχίσει να κυλά χωρίς βροχές, που θα βοηθήσουν στον εμπλουτισμό των λιμνοδεξαμενών.
Οι κτηνοτρόφοι με τη σειρά τους εμφανίζονται ανήσυχοι βλέποντας πως εξελίσσεται η κατάσταση με την πολυήμερη ξηρασία. Αρχικά προβληματίζονται για το γεγονός ότι η βλάστηση θα σταματήσει να αναπτύσσεται και θα ξεραθεί, με αποτέλεσμα τα ζώα να μην βρίσκουν βόσκηση, από την άλλη αγχώνονται μιας και μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις αρχές Ιουλίου, εκτιμούν ότι οι λιμνοδεξαμενές θα στερέψουν χωρίς να έχουν να ποτίσουν τα ζώα τους.
«Μέχρι στιγμής τα αποθέματα νερού στις λιμνοδεξαμενές επαρκούν για την κάλυψη των κτηνοτροφικών αναγκών. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί το καλοκαίρι, αν ο καιρός τον Μάιο κυλήσει χωρίς βροχές. Γνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι οι βροχές είναι ελάχιστες. Κι όταν αυτές πέσουν, το νερό απορροφάται πολύ εύκολα μιας και η γη διψά λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών», σημείωσε ο πρόεδρος του χωριού κ. Μιχάλης Τσιόγκας.
Ο πρόεδρος ανατρέχοντας στο παρελθόν στάθηκε στα προβλήματα που παρατηρήθηκαν την περασμένη χρονιά. Τα αποθέματα του νερού στις λιμνοδεξαμενές τελείωσαν αρχές φθινοπώρου ενώ οι βροχές ήταν ελάχιστες για να βοηθήσουν την κατάσταση.
Αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι ίδιοι να μεταφέρουν νερό για να γεμίζουν δεξαμενές που διατηρούν στα ποιμνιοστάσια τους ή να ζητούν την συνδρομή του Δήμου για την μεταφορά νερού με βυτία για τον εμπλουτισμό δεξαμενών που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του χωριού για τις κτηνοτροφικές ανάγκες.
Θανάσης Τσαγγαράς