Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.05.2018
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
«Τα μνημόνια θα αποτελούν οριστικά παρελθόν τον Αύγουστο του 2018» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, κατά την οποία εξαπέλυσε δριμεία κριτική στη ΝΔ κατηγορώντας την για «καταστροφολογία» και «υπονόμευση» των προσπαθειών της χώρας.
«Βαδίζουμε προς την έξοδο από την ασφυκτική επιτροπεία.Ένα μεγάλο μέρος καλύφθηκε με την τεχνική συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση. Έγινε εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση, παρά τις καταστροφικές προβλέψεις της αντιπολίτευσης» τόνισε ο πρωθυπουργός, στρεφόμενος σε υψηλούς τόνους κατά των καταστροφολόγων, όπως είπε.
«Οι καταστροφολόγοι θα διαψευστούν ξανά όταν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για τα δύο ανοικτά θέματα: τον προσδιορισμό των μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους στο πλαίσιο των αποφάσεων του περασμένου Ιουνίου και το καθεστώς της μεταπρογραμματικής εποπτείας» συμπλήρωσε. Ως προς το τελευταίο δήλωσε ότι είναι διαδικασία που ακολουθήθηκε σε άλλες χώρες και δεν συνιστά παράταση του μνημονίου.
«Εμείς θα το λέμε: η Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια μεγάλης περιπέτειας και κρίσης βγαίνει από την περιπέτεια. Τον Αύγουστο του 2018 τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν για τον τόπο. Είναι αμετάκλητη εξέλιξη» σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στην εικόνα της χώρας στα τέλη του 2015, οπότε είχε ήδη χαθεί 25% του ΑΕΠ, είχαν εφαρμοστεί μέτρα 65 δισ. ευρώ, η ανεργία ήταν στο 27% και τα δημοσιονομικά της χώρας εκτός τροχιάς. Θύμισε ότι αυτό το είχε διαπιστώσει το ΔΝΤ ήδη από τον Ιούνιο του 2014.
«Αυτή η Ελλάδα είναι στο παρελθόν» υποστήριξε, τονίζοντας πως «η οικονομία σήμερα αναπτύσσεται, κλείνει σιγά σιγά η πληγή της ανεργίας ενώ το 2017 έκλεισε με δημοσιονομική υπεραπόδοση και είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα».
Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια γραμμή από την πλευρά της αντιπολίτευσης που βασίστηκε σε διαστρέβλωση, προπαγάνδα και καταστροφολογία. «Λέτε να επιδιώξουμε πιστοληπτική γραμμή και είστε κολλημένοι σε αυτές τις θέσεις ανεξάρτητα από τις εξελίξει. Είστε κολλημένοι σε αυτά που λέγατε όταν έκλεινε η δεύτερη αξιολόγηση. Με αυτό τον τρόπο χάνετε την όποια αξιοπιστία. Εδώ και τρία χρόνια διαψεύδονται τα καταστροφικά σενάρια» δήλωσε.
«Μετατρέψατε ένα ιστορικό κόμμα σε κόμμα στείρας καταστροφολογίας»
Ανεβάζοντας τους τόνους της συζήτησης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η σταθερότητα για εσάς είναι να βρίσκεται στην κυβέρνηση η παρέα των off shore που χρεοκόπησε τη χώρα».
Στρέφοντας τα βέλη του προσωπικά κατά του κ. Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως θα μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός αρχηγός που μετέτρεψε ένα ιστορικό κόμμα σε κόμμα στείρας διαμαρτυρίας, καταστροφολογίας και διαρκούς υπονόμευσης των συμφερόντων της ελληνικής οικονομίας.
«Θα το πιείτε το πικρό ποτήρι σε δύο μήνες. Η Ελλάδα θα βγει οριστικά από τα μνημόνια και δεν το πετύχατε εσείς» επανέλαβε.
Το ολιστικό σχέδιο πρέπει να συζητηθεί πλατιά και να υπάρξει αντιπαράθεση, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Στάθηκε στην κεντρική ιδέα του σχεδίου να υπάρξει ανάκαμψη με παράλληλη πτώση της ανεργίας και ποιοτικές θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές.
Στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν πόροι. Εκτός από το ΕΣΠΑ, στο οποίο είμαστε τρία χρόνια πρώτοι σε απορροφήσεις αλλά και το πακέτο Γιούνκερ στο οποίο επίσης η χώρας μας είναι πρώτη. «Ταραχτήκατε λίγο όταν ο ίδιος το είπε από το βήμα της ελληνικής Βουλής», σχολίασε. «Το χειρότερο που πάθατε είναι ότι έχετε πειστεί από την προπαγάνδα σας».
Ο πρωθυπουργός στάθηκε παράλληλα ιδιαίτερα στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας και στην επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην ανάγκη να υπάρξει αύξηση των μισθών στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας.
«Η συνεχής μείωση των μισθών είναι επιδότηση στον μη καινοτόμο επιχειρηματία και γι’ αυτό είναι παρωχημένο νεοφιλελεύθερο μοντέλο» εκτίμησε, προσθέτοντας ότι η «παρασιτική αστική τάξη του τόπου που εκπροσωπεί η ΝΔ, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Σήμερα αυτοί δεν θέλουν αν δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν αλλά να παρασιτούν σε βάρος του κράτους και της χώρας».