Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 24.04.2018
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης
Με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, παρουσία εκπρόσωπων της εκκλησιαστικής, πολιτικής, στρατιωτικής και δημοτικής ηγεσίας του νομού και πλήθους κόσμου τελέστηκε χθες στο στρατόπεδο «Στρατηγού Χρήστου Καβράκου» της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, ο εορτασμός του Προστάτη του Στρατού Ξηράς Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου,. Στη διάρκεια της τελετής στον ίδιο χώρο, πήρε σάρκα και οστά επίδειξη ασκήσεων ακριβείας από Διμοιρία Σπουδαστών, έκθεση οπλισμού και επίδειξη εκπαίδευσης στον Πύργο Αναρρίχησης της Σχολής. Στο τέλος της τελετής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των τριών νέων θεματικών ενοτήτων του στρατιωτικού μουσείου της ΣΜΥ.
Στοιχεία
Ειδικότερα, τρεις νέες θεματικές ενότητες του στρατιωτικού μουσείου της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών που βρίσκεται στα Τρίκαλα, εγκαινιάστηκαν χθες το μεσημέρι. Με την υποστήριξη του ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΣ ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής του Μουσείου, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2016. Το Μουσείο περιλαμβάνει τέσσερις αίθουσες, εκ των οποίων οι δύο είναι αφιερωμένες στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και οι άλλες δύο στο 5ο Σύνταγμα Πεζικού, το οποίο ήταν εγκατεστημένο στο χώρο που βρίσκεται σήμερα η Σχολή και το οποίο συμμετείχε στους αγώνες του Έθνους με αποκορύφωση την εποποιία του Υψώματος 731, το Μάρτιο του 1941.
Στο πλαίσιο της ανάδειξης της ένδοξης ιστορίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας, διαμορφώθηκαν στο χώρο του στρατιωτικού μουσείου τρεις νέες θεματικές ενότητες, οι οποίες εγκαινιάστηκαν σήμερα σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του μουσείου. Η πρώτη θεματική ενότητα, αφορά στη δράση του Ελληνικού Στρατού στις επιχειρήσεις κατά του άξονα στην Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα στη μάχη του Ελ Αλαμέϊν, η δεύτερη στην αποστολή του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα το 1950-55 και η Τρίτη στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά την εισβολή των Τούρκων στη μαρτυρική Κύπρο τον Ιούλιο του 1974. Το μουσείο είναι επισκέψιμο με ελεύθερη είσοδο στο ευρύ κοινό.