Κυριακή 22.12.2024 | Εορτάζουν: Αναστασία, Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα, Ζωΐλος, Ζωΐλα,Ιακώβ, Ιωσήφ, Σήφης, Ιωσηφίνα, Ζοζεφίνα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά της σωματεμπορίας

ΤΟΠΙΚΑ 03.05.2018 | 8:23 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η σωματεμπορία (human trafficking) είναι το παράνομο εμπόριο ανθρώπων κυρίως για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Είναι ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται, αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία.

Όλα αυτά ειπώθηκαν, κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Τρικάλωνμε τη σύμπραξη, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ), του Δήμου Τρικκαίων με το Κέντρο Συμβουλευτικής για τη Βία κατά Γυναικών, την Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Α21” και το πανελλήνιο τηλεφωνικό κέντρο “1109”.

Όπως επισημάνθηκε, η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, όχι μόνο δεν εξαιρείται από τον χάρτη του trafficking αλλά είναι χώρα διέλευσης και προορισμού των θυμάτων, αφού αποτελεί κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη ζήτηση για σωματεμπορία αφού εκτιμάται πως περίπου χιλιάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών, είναι παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ.

Το έγκλημα της σωματεμπορίας υπάρχει κρυμμένο στις περισσότερες ελληνικές πόλεις και τα χωριά.

Τι είναι η Α21 – 1109

Πρόκειται για μια διεθνής, μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων. Συστάθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και πλέον δραστηριοποιείται σε 12 χώρες.
Μοναδικός στόχος της οργάνωσης είναι η καταπολέμηση αυτού του εγκλήματος μέσα από την προστασία των θυμάτων, την ποινική δίωξη των σωματεμπόρων αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου.
Στην Ελλάδα, η Α21 λειτουργεί ξενώνα φιλοξενίας αφιερωμένο αποκλειστικά στη φροντίδα των θυμάτων trafficking με κατάλληλα προγράμματα αποκατάστασης από το τραύμα. Παράλληλα, από το 2012, με πρωτοβουλία της Α21 έχει ξεκινήσει η 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, η οποία δέχεται ανώνυμες καταγγελίες για ύποπτα περιστατικά που σε συνεργασία με τις αρχές οδηγούν πολύ συχνά σε διασώσεις θυμάτων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης