Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 12.04.2018
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης
Συνεργασία και πρωτοπόρες δράσεις για υποδομές και εκπαίδευση για τους τρικαλινούς Ρομά, ήταν το γενικό συμπέρασμα της πρόσφατης επίσκεψης της Ειδικής Γραμματέως Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά κ. Κατερίνας Γιάντσιου, στον Δήμο Τρικκαίων. Αρχικώς συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο Δημαρχείο, παρόντος του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστα Ψύχου, συζητώντας για τα γενικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τους Ρομά. Στη συνέχεια, παρόντος και του π. Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Μ. Ταμήλου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε κοινή επίσκεψη στους τρεις οικισμούς Ρομά των Τρικάλων (Πύργος, Κηπάκι, Ρόγγια).
Εκεί, δόθηκε η ευκαιρία να αναλυθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται, αφ’ ενός με τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, αφ’ ετέρου με τις πολιτικές που χαράσσει η Ειδική Γραμματεία.
Υπόμνημα
Σε υπόμνημα του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για θέματα κοινωνικής ένταξης των Ρομά στο Δήμο Τρικκαίων, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Προκειμένου λοιπόν να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα στο ζήτημα της ένταξης των Ρομά στην τοπική κοινωνία, προτεραιότητα του Δήμου Τρικκαίων στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποτελεί μεταξύ των άλλων και η επίλυση του οικιστικού τους προβλήματος, έτσι ώστε να βελτιωθούν και να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για μια αξιοπρεπή διαβίωση, η οποία στη συνεχεία θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη υλοποίηση κι άλλων δράσεων, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης τον οποίο και θεωρούμε κλειδί για την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την παροχή νέων οικίσκων σε νέους δικαιούχους οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους και σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινωνικής έρευνας που έγινε από τους κοινωνικούς μας επιστήμονες, είναι νεαρά ζευγάρια με ανήλικα τέκνα. Δεν επιθυμούμε την αντικατάσταση των ήδη υπαρχόντων που παρουσιάζουν κάποιες φθορές διότι δε θέλουμε να επιβραβεύσουμε κακές συμπεριφορές και νοοτροπίες που συντηρούν την υφιστάμενη κατάσταση μακροχρόνια». Επίσης σε ένα άλλο σημείο στο υπόμνημα τονίζονται τα παρακάτω:
Επίσης, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη επίλυση του οικιστικού τους ζητήματος θα πρέπει η στεγαστική αποκατάσταση να συνοδεύεται και από έργα βασικών υποδομών, όπως: ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή πεζοδρομίων, επέκταση δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης , αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, κατασκευή χώρων άθλησης(γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κ.α) επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, με παράλληλη τροποποίηση του τοπικού σχεδίου πολεοδόμησης, έτσι ώστε να επιτραπεί η ανάπτυξη κι εμπορικών δραστηριοτήτων, εκτός από την προβλεπόμενη χρήση αμιγούς κατοικίας. Επιπλέον, εκτός από τις συνθήκες διαβίωσης η βελτίωση της υγειονομικής τους περίθαλψης με την αυξημένη παροχή εμβολίων ιδιαίτερα στον παιδικό πληθυσμό κρίνεται αναγκαία συνθήκη για την ομαλή ένταξη των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα.