Παρασκευή 27.12.2024 | Εορτάζουν: Μαυρίκιος, Μαυρίκης, Μωρίς, Μαυρικία, Μαυρίκα, Στέφανος, Στέφος, Στέφας, Στεφανής, Στεφανία, Στέφη, Στεφάνα, Στεφανιώ, Στεφανίτσα, Στεφανή, Στέφα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

7 στους 10 εργαζόμενους απασχολούνται σε 20 επαγγέλματα

ΕΛΛΑΔΑ 11.05.2020 | 4:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επτά στους δέκα εργαζόμενους στην Ελλάδα (67,1 % ή 2.184.128 άτομα) απασχολούνται σε 20 επαγγέλματα ενώ σε όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα απασχολούνται οι λοιποί 3 στους δέκα, σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΒ.

Τα 20 επαγγέλματα στα οποία απασχολείται η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων είναι: πωλητές, καλλιεργητές, υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, σερβιτόροι, απασχολούμενοι στις υπηρεσίες προστασίας, καθαριστές, δάσκαλοι – νηπιαγωγοί, οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα, οδηγοί αυτοκινήτων, μικρών φορτηγών και μοτοσικλετών, υπάλληλοι πληροφόρησης πελατών, άλλοι εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, μάγειροι, κτηνοτρόφοι, μηχανικοί και επισκευαστές μηχανημάτων, γιατροί, δικηγόροι.

Η μελέτη του ΣΕΒ αποσκοπεί να δείξει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι απασχολούνται σε επαγγέλματα όπου η χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Συγκεκριμένα 7 από τα 20 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη απασχόληση στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνουν καμία ψηφιακή δεξιότητα, μόνο τα 8 έχουν υψηλή βαρύτητα στις ΤΠΕ και τα υπόλοιπα 5 απαιτούν ήπιες ψηφιακές δεξιότητες.

«Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη γενικότερη ψηφιακή υστέρηση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά και το περιορισμένο τεχνολογικό δυναμικό», αναφέρει ο ΣΕΒ. Επισημαίνει εξάλλου την ανάγκη για συνολική στρατηγική ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, με επενδύσεις, επανακατάρτιση εργαζομένων, ανάληψη του ρόλου φορέα επανακατάρτισης και πιστοποίησης από τις ίδιες τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενίσχυση της καινοτομίας στην εκπαίδευση και διάχυση στις επιχειρήσεις των δυνατοτήτων της τεχνολογίας με κλαδική και περιφερειακή εξειδίκευση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης