Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΕΛΛΑΔΑ 04.11.2023
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, τα οποία έχουν ως στόχο να δώσουν στους αγρότες όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναδείξουν τον πρωτογενή τομέα ως κύριο μοχλό της ελληνικής οικονομίας.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο του νομοσχεδίου που παρουσίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τα Επιμελητήρια που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν και Αγροτικό Τμήμα για τα μέλη τους.
Πλέον οι κατηγορίες θα γίνουν τέσσερις από τρεις που ισχύουν μέχρι σήμερα και έτσι τα Επιμελητήρια θα μπορούν να κατανεμηθούν τα μέλη τους στα εξής τμήματα ανάλογα με τη δραστηριότητα των μελών τους:
α) μεταποιητικό,
β) εμπορικό,
γ) αγροτικό και
δ) υπηρεσίες.
Τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια κατανέμουν τα μέλη τους σε τμήματα επαγγελματιών και υπηρεσιών, ενώ τα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια κατανέμουν τα μέλη τους σε τμήματα βιοτεχνών και υπηρεσιών.
Ο στόχος
Όπως σημειώνεται, σκοπός των Αγροτικών Τμημάτων είναι η κάθε μορφή ενημερωτικής, οργανωτικής και επαγγελματικής στήριξης των μελών των επιμελητηρίων, η προώθηση και η προστασία των επαγγελματικών, οι οικονομικές και κοινωνικών συμφερόντων τους, αλλά και η προώθηση συνεργασιών που ενισχύουν τη συμβολή του αγροτικού τομέα στη στήριξη της οικονομίας και στην τοπική ανάπτυξη».
Επισημάνθηκε ότι οι ραγδαίες αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον και οι σοβαρές ενδείξεις αλλαγών στην Κοινή Γεωργική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέδειξαν την έλλειψη συμμετοχικής συμφωνημένης αγροτικής πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά και στις Περιφέρειες, που είναι το σχεδιαστικό αναπτυξιακό επίπεδο.
Παράλληλα, το κενό που υπάρχει στην εκπροσώπηση των αγροτών στα θεσμικά όργανα έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τη διαμόρφωση συμφωνημένης αγροτικής πολιτικής και να στερεώνεται από τους εμπλεκόμενους στον πρωτογενή τομέα, ως βασικούς πυλώνες της αγροτικής οικονομίας, εργαλεία υποστήριξης του.
Προς αυτή την κατεύθυνση, τα αγροτικά τμήματα που θα μπορέσουν να συμβάλουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, να ενδυναμωθούν ο αγροτικός τομέας μέσω καινοτόμων πρακτικών, ώστε το ζωικό κεφάλαιο να υποστηριχθεί μέσω συμβουλευτικών κέντρων και να ακολουθηθεί η σωστή προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.