Τετάρτη 15.01.2025 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σημαντικό πρόγραμμα για τους μετανάστες

ΤΟΠΙΚΑ 10.11.2023 | 4:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ολοκληρώθηκαν οι κύκλοι μαθημάτων που εκπόνησε και υλοποίησε το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων.

Επρόκειτο για 3 τμήματα του Προγράμματος Ελληνομάθειας, που υλοποιήθηκαν από τον Ιούνιο του 2023 έως και τον Οκτώβριο του 2023, για μαθήματα θεάτρου, που υλοποιήθηκαν από τον Αύγουστο του 2023 έως τον Οκτώβριο του 2023

Στην τελευταία δραστηριότητα παρέστησαν όσοι/ες μετείχαν στα προγράμματα.

Βασικός στόχος του προγράμματος Ελληνομάθειας είναι η κατάκτηση των γνώσεων της ελληνικής γλώσσας και η πιστοποίηση των συμμετεχόντων, με στόχο την ενίσχυση της ομαλής ένταξης των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών στην ελληνική κοινωνία.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 3 τμήματα Ελληνομάθειας (Α1, Α2, Β1, Αρχικού  και Κοινωνικού Γραμματισμού) με ολοκληρωμένες συμμετοχές  16  ωφελούμενων του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, όπου πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα.

Ορισμένοι από τους ωφελούμενους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις «Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας Ελληνομάθειας» του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που διεξήχθησαν στις 20 Οκτωβρίου 2023.

Στα μαθήματα του θεάτρου συμμετείχαν γυναίκες, διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων. Στόχος του θεατρικού εργαστηρίου ήταν να διερευνηθεί η γυναικεία φύση, ο κοινωνικός ρόλος της γυναίκας, η γυναικεία περιπέτεια, όπως την αντιλαμβάνεται η καθεμία, να εμπλουτισθεί η μία από την εμπειρία της άλλης, και εντέλει να γίνουν αντιληπτά αυτά που τυχόν χωρίζουν και αυτά που ενώνουν τις γυναίκες. Εργαλείο αυτής της διερεύνησης ήταν το θέατρο, η ουσία του, η εμβάθυνση στον άνθρωπο ως κοινωνικό ον και τα εργαλεία του, η σωματική έκφραση, οι αυτοσχεδιασμοί κ.λπ. Παραγόμενο του εργαστηρίου ήταν ένα κολάζ που αποτύπωνε συμπυκνωμένα και αφαιρετικά τα ηλικιακά στάδια στη γυναικεία διαδρομή ζωής. Το κολάζ σε κάθε παρουσίασή του θα μπορούσε να αποτελέσει άνοιγμα και αφορμή για διάλογο και επαφή με το κοινό.

Οι δράσεις είναι πλήρως χρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιούνται στο πλαίσιο του Υποέργου 3 «Μαθήματα ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού» καθώς και στο πλαίσιο του Υποέργου 3 – Λοιπές Δράσεις:  «Διαπολιτισμικές Δράσεις με έμφαση τη συνύπαρξη παιδιών και νέων αλλοδαπών και γηγενών», της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρικάλων με παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης