Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 17.01.2024
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Στην αίθουσα συσκέψεων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συντονισμού των Ψυχολόγων της Μέριμνας Ντίνας Τσελεπή και Αλεξάνδρας Καλαϊτζάκη με Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς που εργάζονται σε σχολικές μονάδες που έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Τρικάλων Δήμητρα Παπανδρέου, Δημήτρης Θεοχάρης και Βασίλειος Κωτούλας. Η συνάντηση είναι η τρίτη που πραγματοποιείται και σκοπός της ήταν να καθοριστεί το πλαίσιο και οι ενέργειες που θα αναπτυχθούν σε αυτό.
Στην εταιρία Μέριμνα έχει ανατεθεί από το ΥΠΑΙΘΑ ο συντονισμός των ενεργειών για την υποστήριξη παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και η ανάπτυξη επιμορφώσεων προς εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Το προσωπικό της είναι έμπειρο και μάλιστα είχε δραστηριοποιηθεί προσφέροντας υποστήριξη στον πληθυσμό της περιοχής Φαρκαδόνας μετά το δυστύχημα στο Πέταλο του Μαλιακού και ειδικότερα σε εννέα σχολικές μονάδες (2004-2007). Εκτός αυτής της συνθήκης πρέπει να αναφερθεί πως έχουν προσφέρει την υποστήριξή τους σε 11 σχολεία στην Αθήνα μετά τον σεισμό του 1999, 120 σχολεία στην Ηλεία μετά τις πυρκαγιές του 2007 και 49 σχολεία στην Ανατολική Αττική μετά την πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.
Η συνάντηση ξεκίνησε με την αναφορά στις αποδελτιωμένες απόψεις των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών που είχαν καταγραφεί σε προηγούμενη συνάντηση. Σύμφωνα με αυτές, καταγράφεται στα παιδιά των περιοχών που πλήγηκαν από τις πλημμύρες: αυξημένο άγχος, θυμός, και διακυμάνσεις διάθεσης, αίσθημα διαρκούς απειλής, ενδείξεις μετατραυματικού στρες ή διαταραχής, συμπεριφορές εθισμού, αύξηση σχολικής διαρροής. Προκειμένου να καλυφθούν αυτά τα φαινόμενα, το προσωπικό της Μέριμνας προτείνει τα ακόλουθα:
Η υποστήριξη όσων έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα καθώς και των δομών εκπαίδευσης γίνεται με οργάνωση και συντονισμό. Οι ενέργειες καταγράφονται και όπως φαίνεται και από τον προγραμματισμό σχεδιάζεται παραγωγή υλικού στην κατεύθυνση διαμόρφωσης πλάνου διαχείρισης κρίσεων στα σχολεία που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά προς όλη την Εκπαιδευτική Κοινότητα.