Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 29.01.2024
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Η Β΄ τάξη του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων πραγματοποίησε εκπαιδευτική, περιβαλλοντική και πολιτιστική επίσκεψη στο Κ.Ε.Π.Ε.Α Μουζακίου και στην Πύλη Τρικάλων στο πλαίσιο των μαθημάτων των Εργαστήριων Δεξιοτήτων και της Βυζαντινής Ιστορίας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β3, που υλοποίησαν το πρόγραμμα με τίτλο «Λίγο νερό…», ενημερώθηκαν στο ΚΕ.Π.Ε.Α για το νερό στον πλανήτη, την αξία του και την ολοένα αυξανόμενη κατανάλωσή του και έμαθαν για τους κινδύνους και την αναγκαιότητα της συνετής χρήσης και εξοικονόμησής του.
Ταυτόχρονα, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β2 και Β4, που υλοποίησαν το πρόγραμμα με τίτλο «Πλημμύρες», ενημερώθηκαν στο ΚΕ.Π.Ε.Α για τις πλημμύρες, τους κινδύνους των πλημμυρικών φαινομένων και την αναγκαιότητα της γνώσης και της ατομικής προστασίας.
Και οι δύο ομάδες επισκέφθηκαν τον ποταμό Πάμισο, φυσική πηγή και έμαθαν για την εξέλιξη της χρήσης του νερού παλιότερα και σήμερα.
Στόχοι των προγραμμάτων ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές/τριες την έννοια του περιβάλλοντος ως ολότητα, να αποκτήσουν γνώσεις για το περιβάλλον, τις λειτουργίες και τα προβλήματά του, να καλλιεργήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και να ευαισθητοποιηθούν για περιβαλλοντικά προβλήματα.
Επιπλέον, προσέγγισαν νοηματικά τον όρο «ατομική προστασία» και αντιλήφθηκαν τη σημασία της προσωπικής ευθύνης σε καταστάσεις πλημμυρικού κινδύνου. Η παιδαγωγική ομάδα του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου, κ. Αντώνης Ντάνης, κ. Στέλλα Ζαμπάλου και ο κ. Κώστας Γραμμένος, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή και την παρουσίαση των προγραμμάτων, παρουσίασε στα παιδιά ορισμένες ενδεδειγμένες συμπεριφορές ατομικής προστασίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πλημμύρα με απώτερο στόχο τη διάχυση των προτάσεων ατομικής προστασίας στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον.
Στη συνέχεια, οι ομάδες επισκέφτηκαν το γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη και ενημερώθηκαν για την ιστορία του, τα χαρακτηριστικά του και τη σημασία του γεφυριού παλαιότερα και σήμερα.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με το βυζαντινό ναό Πόρτα-Παναγιά, που αποτελεί μετόχιο της ιστορικής Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου. Οι μαθητές/τριες έμαθαν σημαντικά στοιχεία για την ιστορία του ναού, τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά και τα ιδιαίτερα στοιχεία που καθιστούν την Πόρτα Παναγιά ξεχωριστό και μοναδικό αξιοθέατο της περιοχής μας και μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς το οποίο εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του, την πλαστικότητά του, τον πλούσιο κεραμοπλαστικό διάκοσμο της τοιχοδομίας του και τα διαφορετικά ύψη των στεγών του. Η ξενάγηση στο χώρο του ναού, εξωτερικά και στο εσωτερικό του, έγινε από τον κ. Στάθη Καΐκη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή, την παραστατικότητα της περιγραφής του, την άψογη συνεργασία που είχε μαζί μας και τα δώρα που μας πρόσφερε.
Οι παραπάνω δράσεις συντονίστηκαν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Β΄ Γυμνασίου, Στουκογεώργου Αναστασία, ΠΕ78 και Λιόλιο Ιωάννη, ΠΕ79.01, που ήταν συνοδοί στην εκπαιδευτική επίσκεψη. Οι μαθητές/τριες συνοδεύονταν επίσης από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου Μιχαήλ Βασιλική, ΠΕ80, Τσιούτσια Ουρανία, ΠΕ03, Μπλούτσου Παναγιώτα, ΠΕ02-ΕΑΕ και Γουρζιώτη Παναγιώτα, ΠΕ03-ΕΑΕ.