Τετάρτη 15.01.2025 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σακκάς: Οι 10 άξονες ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ 08.03.2024 | 4:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την αναπτυξιακή πολιτική και στρατηγική του Δήμου Τρικκαίων παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς. Στο πλαίσιο της πρώτης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου 2024, ο κύριος Σακκάς έθεσε επί τάπητος 10 άξονες δράσης για τα επόμενα χρόνια. Οι άξονες αυτοί είναι:

  1. Ο Πολιτισμός (με τα έργα για βιομηχανικό Μουσείο Ματσόπουλου, Μουσείο Τσιτσάνη, Λαογραφικό Μουσείο, τον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού στις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ, το Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών, το Διαχρονικό Μουσείο).
  2. Ο Τουρισμός με τον Μύλο των Ξωτικών και τα αξιοθέατα της γύρω περιοχής. Επίσης, το σχέδιο «Ασκληπιός» με τα ιαματικά λουτρά, την αξιοποίηση της γεωργίας ακριβείας και την αναγνώριση και εκπόνηση του masterplan για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Ριζώματος.
  3. Περιβάλλον – Φύση – Γαστρονομία (με διαμόρφωση λόφου Προφήτη Ηλία, Πάρκο τοπικής χλωρίδας και πανίδας, διαδρομές στο άλσος, κέντρο τοπικής γαστρονομίας κ.α.).
  4. Εξωστρέφεια (δημιουργία brand name, ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων, συνέργειες με κεντρικό ρόλο της Περιφέρειας και πρωτοβουλίες ιδιωτών).
  5. Συμμετοχή του Δήμου στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις με εξειδίκευση «πράσινων» πολιτικών (εξοικονόμηση ενέργειας, βιώσιμη κινητικότητα, κυκλική οικονομία, καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, «πράσινο» σημείο, ενεργειακή διαχείριση δημοτικών κτηριακών υποδομών, επέκταση ποδηλατοδρόμων κ.ά.).
  6. Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ) που βρίσκονται σε εξέλιξη και αποσαφηνίζουν τις χρήσεις γης.
  7. Open Mall, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου που από κοινού με τους επιχειρηματίες του Δήμου δομεί σε νέα βάση τις αγορές.
  8. Ψηφιακός Μετασχηματισμός με το restart Mai city των 6,9 εκ. € και στόχο την πόλη που προνοεί, προλαμβάνει και αλληλεπιδρά με τους πολίτες. καθώς «έξυπνες πόλεις» είναι οι πόλεις που σκέφτονται τους πολίτες, το περιβάλλον, το μέλλον.
  9. Ο ψηφιακός χάρτης ανάπτυξης των Δήμων μέσω της ΚΕΔΕ και με χρηματοδότηση από το ΕΠΑνΕΚ, για τη δημιουργία του ψηφιακού χάρτη επιχειρηματικότητας.
  10. Αναδιάρθρωση των πανεπιστημιακών σχολών στη Δυτική Θεσσαλία με συνεχή διεκδίκηση σχολών για ισόρροπη ανάπτυξη σε τουρισμό, πληροφορική, αγροδιατροφή, αθλητισμό.

Βασικές προϋποθέσεις για όλα αυτά σύμφωνα με τον κ. Σακκά είναι, ανάμεσα στα άλλα:

–              Κεντρικός σχεδιασμός ανεξάρτητος από κόμματα, εκλογές, ανασχηματισμούς και πρόσωπα

–              Καινοτομία και νέα οπτική

–              Εξασφάλιση αναγκαίων πόρων από την Πολιτεία

–              Βιωσιμότητα του Δήμου Τρικκαίων μέσω της οικονομικής εξυγίανσης  ήδη από το 2014

–              Ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου του Αχελλώου

–              Ολοκλήρωση του Ε65 (τα Τρίκαλα σύντομα αποκτούν κεντροβαρική θέση στον συγκοινωνιακό χάρτη της χώρας)

–              Εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Τρικκαίων επεσήμανε πως «Η δημοτική αρχή ενεργεί ώστε να ξεφύγουμε από το σύνδρομο της λακκούβας και του αυτοπεριορισμού μας στον ρόλο του μπόγια ή του αυτοφοράκια, θεωρώντας πως κάποιος άλλος θα έρθει να μας σώσει από την ανεργία και την αναπτυξιακή υστέρηση. Είναι αυτονόητο να ασχοληθούμε, και με τη λακκούβα, και με τον κάδο, και με τη λάμπα. Όμως, αν μιλάμε για  ανάπτυξη, θα πρέπει όλοι μας να αποδεχθούμε πως ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε. Να σχεδιάσουμε πρωτοβουλίες και πολιτικές πέρα και πάνω από τη λακκούβα γιατί τα πλακάκια και η άσφαλτος δεν θα μας φέρουν ποτέ από μόνα τους ανάπτυξη».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης