Δευτέρα 23.12.2024 | Εορτάζουν: Νήφων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Τrikala Basket: Λίβανος, Γιαπλές και Καλαφατάκης υποψήφιοι για την τεχνική ηγεσία

ΑΘΛΗΤΙΚΑ 12.03.2024 | 6:23 μμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Τρία ιδιαίτερα δυνατά ονόματα παίζουν για τον πάγκο των Trikala Basket, στη θέση του Χάρη Φόρου που παραιτήθηκε πρόσφατα.

Ο λόγος για τους Γιάννη Λίβανο, Θανάση Γιαπλέ και Γιώργο Καλαφατάκη

Ο Γιάννης Λίβανος φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της λίστας.

Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του αποτελεί ο Aίαντας Ευόσμου και πιο πριν ο Ιωνικός Νίκαιας τον οποίο καθοδηγούσε για ένα χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια της φετινής Basket League.
Επίσης, έχει εργαστεί στον Πανιώνιο Γ.Σ. με τον οποίο συμμετείχε στην Basket League το 2019, στον Ερμή Αγιάς Λάρισας στην Α2 κατηγορία, τους συλλόγους ΕΝΠ και ΑΠΟΠ στην Α1 κατηγορία της Κύπρου, και έχει συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή ως βοηθός προπονητή στην Εθνική Ομάδα της Ιορδανίας.
Γεννημένος το 1982, ήταν αθλητής στα τμήματα υποδομής και της ανδρικής ομάδας της ΧΑΝΘ και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τις γυναίκες του Πανσερραϊκού σε ηλικία 20 ετών, ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει και προπονητής του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Αίαντα.

Ο Θανάσης Γιαπλές είναι ιδιαίτερα γνώριμος στους Τρικαλινούς φιλαθλους καθώς πέρασε ξανά από την πόλη με τον ΑΣ Τρίκαλα στην Α’ Εθνική.

Γεννημένος το 1969 στη Χαλκίδα ο Κόουτς έχει πλούσια καριέρα σε ομάδες της χώρας μας και του εξωτερικού, μια και ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ενώ πέρσι ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Χαλκίδα (όπου ξεκίνησε και σαν αθλητής του μπάσκετ και με αυτή κατέκτησε ως προπονητής το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2000), Λαμία (Α2), Τρίκαλα, Ρέθυμνο (Α1, όπου κατέκτησε την 4η θέση), καθώς και στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ, με την οποία κατέκτησε νταμπλ, έχοντας συνοδοιπόρο στον πάγκο τον Στέργιο Κουφό.

‘Οσον αφορά τον πολύπειρο Γιώργο Καλαφατάκη:

Γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1958 στα Χανιά και έπαιξε μπάσκετ στους Αμπελόκηπους, τον Ιωνικό Νίκαιας με συμπαίκτες τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Κώστα Αλεξανδρίδη και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Όταν ολοκλήρωσε την αθλητική του καριέρα, ο Γιώργος Καλαφατάκης παρέμεινε στον χώρο. Άρχισε μάλιστα να γίνεται γνωστότερος μέρα με τη μέρα, σεζόν με τη σεζόν, στα χρόνια που οδηγούσε τους Αμπελόκηπους στη μία άνοδο μετά την άλλη με παίκτες όπως ο Τζανής Σταυρακόπουλος και ο Γιώργος Φλώρος που έκαναν αμφότεροι σημαντική καριέρα στη “μεγάλη” κατηγορία. Ο Καλαφατάκης βρέθηκε στο “τιμόνι” των Αμπελοκήπων το 1987 και επτά χρόνια μετά η ομάδα ήταν στην Basket League. Μπορεί η διαδρομή των Αμπελοκήπων στην κατηγορία να αποδείχτηκε σύντομη αφού περιορίστηκε στις δύο σεζόν, όμως έφερε την “υπογραφή” του Καλαφατάκη που άρχισε να ανεβάζει ραγδαία τις “μετοχές” του στο ελληνικό μπάσκετ.

Επιστροφή στην Κρήτη

Το 1995 επέστρεψε στην Κρήτη ως προπονητής του Ηρακλείου στο οποίο διένυσε μια τριετία. Μπορεί η κρητική ομάδα να υποβιβάστηκε στην πρώτη στην Α2 όμως κέρδισε τη θέση της στη “μεγάλη” κατηγορία την αμέσως επόμενη χρονιά με τον “Καλάφα” να την καθοδηγεί και πάλι στην Basket League.
Ακολούθησε η ΑΕΚ της περιόδου 1998-99 με τον Καλαφατάκη να αντικαθίσταται στις αρχές του 2ου γύρου από τον αείμνηστο Κώστα Πολίτη με ενδιάμεσο για μια αγωνιστική τον Φώτη Κατσικάρη. Επόμενος “σταθμός” του ήταν η Δάφνη στο φινάλε της σεζόν 1999-2000 όταν διαδέχτηκε τον Βλάντο Τζούροβιτς. Ένα χρόνο μετά κοουτσάρισε τον Απόλλωνα Πατρών στην Α2 για να επανέλθει στην Basket League την περίοδο 2001-02. Ήταν με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και με έμπειρους παίκτες όπως ο Γιώργος Μποσγανάς, ο Μάκης Νικολαίδης, ο Βασίλης Σούλης, ο Ηλίας Τσόπης, ο συνοδοιπόρος του στους Αμπελόκηπους αλλά άτυχος εκείνη τη χρονιά -υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα- Τζανής Σταυρακόπουλος όπως και ο πρώην γκαρντ της Μπαρτσελόνα Χοσέ Λουίς Γκαλιλέα.

Μεγάλωσε η λίστα

Το 2002 ο Γιώργος Καλαφατάκης βρέθηκε για πρώτη φορά στον πάγκο του Πανιωνίου αντικαθιστώντας τον Κώστα Μίσσα. Έμεινε στη Νέα Σμύρνη και σε ολόκληρη τη σεζόν 2003-04 για να αρχίσει και την επόμενη, πριν πάρει τη θέση του ο Μέμος Ιωάννου με ενδιάμεσο-υπηρεσιακό τον Νίκο Λινάρδο. Η μακρά διαδρομή του “Καλάφα” συνεχίστηκε με τον Μακεδονικό, τον Πανελλήνιο, την ΑΕ Λάρισας, τον ΠΑΟΚ, την Ολύμπια Λάρισας, τον Ηρακλή, τον ΚΑΟΔ, τον Ίκαρο Καλλιθέας και το Ρέθυμνο Cretan Kings. Η τελευταία προπονητική απόπειρα του στην Basket League ήταν αυτή της εκκίνησης της περσινής σεζόν στον Πανιώνιο Βίκος Cola.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης