Σάββατο 28.12.2024 | Εορτάζουν: Δόμνα, Θεοφίλη, Θεοφιλίτσα, Φιλιώ, Φιλίτσα, Μυγδόνιος, Μυγδόνης, Μυγδονία, Μιγδονία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παπούα Νέα Γουινέα: Επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας

ΔΙΕΘΝΗ 26.06.2018 | 3:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα πολιομυελίτιδας καταγράφηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ο οποίος κήρυξε την επανεμφάνιση της επιδημίας 18 χρόνια μετά την εξάλειψη του ιού σε αυτή τη χώρα του Ειρηνικού.

Το κρούσμα αφορά ένα αγόρι έξι ετών από την επαρχία Μόρομπ, το οποίο παρουσιάζει αδυναμία στα κάτω άκρα. Η ασθένεια του εμφανίστηκε στα τέλη Απριλίου και η παράλυση που συνδέεται με τον ιό επιβεβαιώθηκε τον Μάιο.

«Ανησυχούμε βαθιά για αυτό το κρούσμα πολιομυελίτιδας στην Παπούα Νέα Γουινέα και για το γεγονός ότι ο ιός επέστρεψε», ανέφερε σε ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Πάσκοου Κάσε. «Άμεση προτεραιότητά μας είναι να δράσουμε ώστε να μην προσβληθούν και άλλα παιδιά», πρόσθεσε.

Το τελευταίο κρούσμα πολιομυελίτιδας στην Παπούα Νέα Γουινέα καταγράφηκε το 1996, ενώ η χώρα κηρύχθηκε ελεύθερη από τον ιό το 2000, την ίδια περίοδο με την υπόλοιπη περιοχή του δυτικού Ειρηνικού.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η εμβολιαστική κάλυψη για την πολιομυελίτιδα είναι ανεπαρκής στην επαρχία Μόρομπ. Μόνο το 61% των παιδιών λαμβάνουν τις τρεις δόσεις του εμβολίου, όπως συστήνεται.

Ο αριθμός των κρουσμάτων πολιομυελίτιδας παγκοσμίως έχει μειωθεί κατά περισσότερο από το 99% από το 1988, όταν ήταν 350.000, έναντι μόλις 22 κρουσμάτων που καταγράφηκαν το 2017, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Μόνο σε τρεις χώρες η πολιομυελίτιδα εξακολουθεί να θεωρείται ενδημική, το Αφγανιστάν, τη Νιγηρία και το Πακιστάν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης