Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 23.03.2024
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η Λογιστήριο
Στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος σπουδών της ΔΔΕ Τρικάλων με θέμα τη σχολική βία και τη σχολική διαμεσολάβηση, το οποίο απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων, προκειμένου να επιμορφωθούν και να σχεδιάσουν, εντός των σχολικών τους μονάδων, δράσεις για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των φαινομένων βίας, την Πέμπτη 21/03/02024 στον χώρο του Μύλου Ματσόπουλου στην αίθουσα του θεάτρου «Μηχανουργείο» ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Θάνος Θεόδωρος, ανέπτυξε το θέμα με τίτλο: «Εισαγωγή στη σχολική Διαμεσολάβηση».
Ο καθηγητής κ. Θ. Θάνος παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο που το πρόγραμμα της διαμεσολάβησης μπορεί να εφαρμοστεί στις σχολικές μονάδες, τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί προκειμένου οι μαθητές με βιωματικό τρόπο να αναπτύξουν βασικές και ειδικές δεξιότητας σε σχέση με τη Σχολική Διαμεσολάβηση ως πρακτική ειρηνικής επίλυσης των σχολικών συγκρούσεων. Αναφέρθηκε, επίσης, στις επικοινωνιακές δεξιότητες που αναπτύσσονται εντός του σχολικού πλαισίου μέσω του προγράμματος της διαμεσολάβησης και στο ότι αυτή η εφαρμογή προωθείται με τον διάλογο, την ενσυναίσθηση και την ενεργητική ακρόαση. Έτσι μετά την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και κατά την εφαρμογή του στα σχολεία μία ομάδα μαθητριών και μαθητών εκπαιδεύονται και λειτουργούν ως διαμεσολαβήτριες και διαμεσολαβητές ανάμεσα σε παιδιά που έχουν συγκρουστεί.
Ο Διευθυντής της Δ.Ε. Τρικάλων κ Αλέξανδρος Καπανιάρης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Θάνο για τη συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ της ΔΔΕ και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , τόνισε τη σημασία της επιμορφωτικής αυτής δράσης για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, η οποία στοχεύει πρωτίστως να καλλιεργήσει και να προάγει επικοινωνιακές δεξιότητες, αναπτύσσοντας κλίμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των μαθητών/ριών εντός της σχολικής μονάδας και ενδυναμώνοντας τους με στρατηγικές για τη διαχείριση των συγκρούσεων.