Σάββατο 28.12.2024 | Εορτάζουν: Δόμνα, Θεοφίλη, Θεοφιλίτσα, Φιλιώ, Φιλίτσα, Μυγδόνιος, Μυγδόνης, Μυγδονία, Μιγδονία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εκδήλωση – συζήτηση για τη νεανική παραβατικότητα

ΤΟΠΙΚΑ 19.04.2024 | 9:06 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ και η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ της ΣΥΝ-ΕΙΡΜΟΣ διοργανώνουν μια Εκδήλωση –Συζήτηση με θέμα ΣΧΟΛΕΙΟ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Μια απόπειρα ολιστικής προσέγγισης.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 7 μ.μ., στο Μουσείο Τσιτσάνη

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

  • Βασίλης Παπαστεργίου, Δικηγόρος
  • Χριστίνα Ρούσση, Επικ. Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Παν/μιο Θεσσαλίας
  • Στέλιος Στυλιανίδης, Ψυχίατρος, Ομότ. Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Πάντειο Παν/μιο, Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ

Συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Χολέβα.

Η Χριστίνα Ρούση – Βέργου είναι ψυχολόγος και Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η μεταδιδακτορική της έρευνα, με υποτροφία από το ΙΚΥ, είχε ως αντικείμενο τη μελέτη των συναισθηματικών δυσκολιών και των προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών. Το διδακτορικό της, επίσης με υποτροφία από το ΙΚΥ, είχε ως αντικείμενο τη μελέτη της επαγγελματικής εξουθένωσης και της επαγγελματικής ικανοποίησης σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Η εξειδίκευσή της στη Συμβουλευτική Ψυχολογία πραγματοποιήθηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διδάσκει τα μαθήματα «Εκπαιδευτική Ψυχολογία», Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση», «Κοινωνική και Γνωστική Ανάπτυξη του Παιδιού», «Εκπαιδευτικός και Μαθησιακή Διαδικασία», «Συμβουλευτική Εκπαιδευτικών σε Θέματα Διαχείρισης Συμπεριφορικών και Συναισθηματικών Δυσκολιών των Μαθητών/ριών». Στο ερευνητικό και διδακτικό της έργο συμπεριλαμβάνονται θέματα ενίσχυσης της αυτορρύθμισης, μελέτη των κινήτρων στην εκπαίδευση, ψυχοπαθολογία και προσαρμογή σε εκπαιδευτικά πλαίσια, μελέτη της προσωπικότητας, γονεϊκότητα και πατρικός δεσμός.

Είναι μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας.

Ο Βασίλης Παπαστεργίου είναι δικηγόρος Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την εγκληματολογία και εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο.

Έχει υπάρξει επί σειρά ετών νομικός συνεργάτης της οργάνωσης “ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων” και στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχει παράσχει υπηρεσίες σε προγράμματα αρωγής στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα και έχει υπερασπιστεί ανήλικους παραβάτες ενώπιον των δικαστηρίων ανηλίκων.

Έχει επίσης συνεργαστεί επαγγελματικά με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ).

Τέλος, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο Δρ. Στέλιος Στυλιανίδης είναι Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών της Αθήνας.

Είναι τ. Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (WAPR, 2000-2004).

Είναι ιδρυτής και τ. Επιστημονικός Διευθυντής (1989-2015) της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.). Από το 2020 διατελεί Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ.

Έχει διατελέσει, κατά τα έτη 2009-2011, Εθνικός Εκπρόσωπος για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Διετέλεσε επίσης Διοικητής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Νταού Πεντέλης (2001 – 2004) και Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Χαλκίδα (1989-1997).

Πρωτοστάτησε στον αγώνα για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και την Αποασυλοποίηση στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων συνετέλεσε στη μεταφορά και επανένταξη χρόνιων ασθενών από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, το Ψ.Ν. Δρομοκαΐτειο και το ΨΝΑ Δαφνί. Το πεδίο ενασχόλησής του περιλαμβάνει το μετασχηματισμό των ψυχιατρικών υπηρεσιών, την ενσωμάτωση της Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη δικτύωση των υπηρεσιών στην κοινότητα.

Έχει συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία και συνέχιση του κινήματος των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης