Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 19.05.2024
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή πραγματοποίησε ο Δήμος Μετεώρων και Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.
Η ενημερωτική ημερίδα, που είχε ως θέμα «Η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας», πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον αύλειο χώρο του ΚΕΠ της Δημοτικής Ενότητας Χασίων (πρώην Δημαρχείο Χασίων) στην περιοχή «11500» στη Μύκανη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας ALIAS – Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις Κτηνοτροφικής Διαδικασίας και Μεταποίηση, του υπομέτρου 19.3 του προγράμματος CLLD/LEADER ΤΟΥ ΠΑΑ, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας και σύμφωνα με το πρόγραμμα, πρώτη ήταν η θεματική ενότητα «Αξιοποίηση του μαλλιού των αιγοπροβάτων», όπου έγινε παρουσίαση του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας ALIAS – Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις της Κτηνοτροφικής Διαδικασίας και Μεταποίηση, από τον κ. Βάιο Κουτή, Γεν. Δ/ντη της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ – Συντονιστή ΤΠ CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 στην ΠΕ Τρικάλων.
Ακολούθησε τοποθέτηση από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Γούσιο – Επιστημονικό υπευθ. Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου, την ερευνήτρια του Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου κ. Δήμητρα Γάκη και τον Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Χατζηγεωργίου με θέμα «Καταγραφή και αποτύπωση ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των κτηνοτροφικών μονάδων, περιγραφή των κυριότερων χαρακτηριστικών του παραγόμενου μαλλιού, διαδικασιών επανάχρησης / ανακύκλωσης μαλλιού και φυσικών ινών και αξιολόγηση της οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας για τον εντοπισμό ενδεχόμενων σεναρίων επαναχρησιμοποίησης του μαλλιού».
Επόμενη ενότητα ήταν αυτή με τίτλο «Νέα ΚΑΠ, Πιστοποίηση προϊόντων και σωστή διατροφή των ζώων».
Σε αυτή, σύμφωνα με το πρόγραμμα, τοποθετήθηκαν:
«Εφαρμογή της πρώτης χρονιάς της ΚΑΠ στη χώρα μας και τα νέα δεδομένα για την μετέπειτα περίοδο» από τον κ. Δημήτρη Σοφολόγη, Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων Ελλάδας, Περιφερειακό Σύμβουλο Περιφέρειας Θεσσαλίας.
«Η Κτηνοτροφία μετά το Daniel – Ευκαιρίες Ανασυγκρότησης – Πιστοποίηση νέων προϊόντων» από τον κ. Παναγιώτη Τσιαμπαλή, Κτηνίατρο – Προϊστάμενο Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας.
«Οικονομική και ποιοτική αξιολόγηση ζωοτροφών με βάση το περιεχόμενό τους σε πρωτεΐνες, ενέργεια και άλλα θρεπτικά στοιχεία»από τον κ. Ιωάννη Καϊμακάμη, Διδάκτορα Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Σύμβουλο Επιχειρήσεων Κτηνοτροφικού Τομέα.