Σάββατο 28.12.2024 | Εορτάζουν: Δόμνα, Θεοφίλη, Θεοφιλίτσα, Φιλιώ, Φιλίτσα, Μυγδόνιος, Μυγδόνης, Μυγδονία, Μιγδονία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Νέα συνάντηση για το Ψηφιακό Ασκληπιείο

ΤΟΠΙΚΑ 26.07.2024 | 8:33 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μετά την προχθεσινή υπογραφή της σύμβασης με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας (ένωση εταιρειών «SPACE-RADIANT»), για την «Προμήθεια Υλικοτεχνικής Υποδομής για τη Λειτουργία του Ψηφιακού Ασκληπιείου – Πάρκου Ασκληπιού», το πρωί της Πέμπτης ακολούθησε μια ακόμη συνάντηση στο Δήμο Τρικκαίων.

Στο Δημαρχείο Τρικκαίων ο Δήμαρχος Τρικκαίων συνάντησε τους εκπροσώπους της εταιρείας «Παπαγεωργίου Χρ. – Αφοί Τέα & Σία ΕΕ» που υλοποιούν το έργο για την αναμόρφωση – συντήρηση του κτηρίου του πρ. Δημαρχείου Κόζιακα, στο Πρίνος.
Με παρόντα τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Καταβούτα, τη διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Θεοδ. Σαργιώτη, την επιβλέπουσα μηχανικό κ. Αφρ. Κωτή και τον ειδ. συνεργάτη κ. Χ. ΚΑλλιάρα, η συζήτηση αφορούσε στην επιτάχυνση των εργασιών. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα, ο συντονισμός με την έτερη εταιρεία – ανάδοχο και η μεγιστοποίηση της προσπάθειας, προκειμένου να επιταχυνθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες.

Πρόκειται για το έργο που αφορά στην αξιοποίηση του μύθου του Ασκληπιού και των θεραπευτικών του ικανοτήτων, μέσα από τη δημιουργία ενός Ψηφιακού Ασκληπιείου και ενός Πάρκου. Και τα δύο χωροθετούνται στο Δημαρχείο Κόζιακα, που δε λειτούργησε, καθώς με την ολοκλήρωση της κατασκευής του ο Δήμος εντάχθηκε στον Δήμο Τρικκαίων. Η αξιοποίηση του κτηρίου συνδέεται με την ανάδειξη του μύθου του Ασκληπιού, στην περιοχή στην οποία φύονται φαρμακευτικά βότανα, συνδέοντας την ιατρική, την ιστορία της, τον φυσικό πλούτο της περιοχής στα ριζά του Κόζιακα.
Το συγκεκριμένο υποέργο αφορά σε όλα, όσα θα τοποθετηθούν στο κτήριο και στον περιβάλλοντα χώρο, αναδεικνύοντας μια περιοχή, τόσο για την ιστορία της ίασης, όσο και για τις δυνατότητες προβολής της. Εξάλλου, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει στην ανάδειξη διαδρομής που τιτλοφορείται τιμητικά «Μονοπάτι του Ασκληπιού», σε συνέργειες με ΚοινΣΕΠ και τον ΣΟΧΤ, για τη διαμόρφωση διαδρομής δίπλα από τον Κεφαλοπόταμο.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης