Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 16.11.2024
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Το άγχος ασθενών και ανθρώπων που ακολουθούν χρόνια φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας συνεχίζεται, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε φάρμακα, τόσο στα Τρίκαλα, όσο και ευρύτερα στην χώρα.
Πρόκειται για αναντικατάστατα φάρμακα, όπως παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά, αλλά και φάρμακα για το αναπνευστικό.
Ασθενείς και φαρμακοποιοί δίνουν αγώνα δρόμου μήπως μπορέσουν οι πρώτοι και εξασφαλίσουν κάποια από αυτά, προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν την θεραπεία που τους έχουν συστήσει οι γιατροί.
Οι φαρμακοποιοί κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλίσουν την αγωγή για τους ασθενείς τους, όμως δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη φαρμακευτική αγορά.
Για το θέμα των ελλείψεων οι φαρμακοποιοί «δείχνουν» εκτός από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα οξύνθηκε τους τελευταίους μήνες, με τους επαγγελματίας συνεχίζουν να χτυπούν καμπανάκι εγκαίρως, δίχως όμως ανταπόκριση.
Πρόκειται για πολλές δεκάδες σκευασμάτων που δυσκολεύουν την καθημερινότητα ασθενών με χρόνια προβλήματα. Δεν είναι δυνατόν όταν ακολουθούν συγκεκριμένες θεραπείες να υποχρεώνονται να αναζητήσουν γενόσημα διότι δεν υπάρχει το αυθεντικό φάρμακο που λαμβάνουν χρόνια και ενδείκνυται για τη θεραπεία τους. Το καλύτερο να είναι, δεν νιώθουν ασφαλείς, επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί μεταφέροντας την αγωνία των ασθενών.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται έλλειψη φαρμάκων. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που έγκειται κυρίως στις εξαγωγές που γίνονται από τις μεγάλες φαρμακοαποθήκες και τις εταιρείες παρασκευής φαρμακευτικών σκευασμάτων σε χώρες του εξωτερικού, διότι το περιθώριο κέρδους για εκείνες είναι υψηλότερο συγκριτικά με την Ελλάδα.