Τετάρτη 18.12.2024 | Εορτάζουν: Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης, Φλώρος, Φλώρης, Φλώρα, Φλωρή, Φλωρίτσα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

«Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές II: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός»

ΤΟΠΙΚΑ 18.12.2024 | 8:07 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Δήμος Πύλης, η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και την προβολή της περιοχής, διοργανώνουν για πρώτη φορά την εκδήλωση «Γεύσεις της μικρής Σαρακοστής», στις 20 Δεκεμβρίου 2024 στις 11.00π.μ στην πλατεία Αγίου Νικολάου (Μεσοχώρι) στην Πύλη.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους, τους επισκέπτες, τους επαγγελματίες τουρισμού του Δήμου Πύλης και της Π.Ε. Τρικάλων, αλλά και σε ανθρώπους που αγαπούν την γαστρονομία και τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό.

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ  – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την τοπική γαστρονομία κι έχει ως στόχο την προβολή των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων, της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας της περιοχής μας, μέσω του τουρισμού, του πολιτισμού και της δικτύωσης. Αναμφίβολα, η γαστρονομική κουλτούρα κάθε τόπου αποτελεί ένα από τα αυθεντικά πολιτισμικά στοιχεία του. Οι ιδιαιτερότητες της γεύσης από την κουζίνα μιας περιοχής αποκαλύπτουν τα ποιοτικά οικονομικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας αυτής.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER υπομέτρο 19.3, του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας,
«Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός».
Βασικός σκοπός του Σχεδίου διατοπικής συνεργασίας είναι:

Ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής, με γεύσεις, εδέσματα και προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής τους, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.

Η αξιοποίηση της καλής, παραδοσιακής τοπικής κουζίνας και των ποιοτικών προϊόντων, αποτελεί τη βάση της γαστρονομικής προσφοράς. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να δοκιμάσει τοπικά προϊόντα και συνταγές, καθώς και να ανακαλύψει μία ακόμη πτυχή του πολιτισμού του τόπου μας, εμπλουτίζοντας έτσι την ταξιδιωτική του εμπειρία.

Ο γαστρονομικός τουρισμός προσδιορίζεται από την επαφή και την γνωριμία των επισκεπτών με την τοπική-παραδοσιακή κουζίνα και, μέσω αυτής, με τοπικές παραδόσεις, τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, γεωργικές-αγροτικές δραστηριότητες και τοπικά προϊόντα, με ιδιαίτερη έμφαση στα πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα του κάθε τόπου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης