Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΕΛΛΑΔΑ 12.07.2018
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Έλληνας, ηλικίας 18 έως 44 ετών. Αυτό είναι το γενικό προφίλ των σημερινών αστέγων, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται σήμερα.
Το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επιχείρησε να χαρτογραφήσει το προφίλ του «αστέγου» στην χώρα μας, σε μία έρευνα σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Η έρευνα κατέγραψε συνολικά 1645, αστέγους εκ των οποίων οι 691 βρίσκονται στον δρόμο, ενώ οι 954 σε δομές.
Στην έρευνα συμμετείχαν οι δήμοι: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Τρικάλων και Ιωαννίνων.
Οι περισσότεροι άστεγοι, όπως καταγράφηκε από την έρευνα, είναι ελληνικής καταγωγής και άντρες, ενώ σημειώνεται ότι όταν στο παρελθόν, και ειδικότερα πριν την υπογραφή του Μνημονίου, οι περισσότεροι άστεγοι ήταν μετανάστες.
Όσον αφορά στην ηλικία των αστέγων, πρώτα στη λίστα είναι άτομα ηλικίας 18-44 ετών, ενώ ένα μικρό ποσοστό είναι συνταξιούχοι.
Σύμφωνα με το ερώτημα για το εισόδημα που συμπεριλαμβανόταν στα ερωτηματολόγια των δομών, το 25,9% απάντησε ότι έχει κάποιο εισόδημα εκτός εργασίας, ενώ το 6% έχει περιστασιακή ή πιο μόνιμη εργασία, αλλά το εισόδημα δεν είναι αρκετό για να του εξασφαλίσει την κατοικία. Το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης λαμβάνει το 20,2% των αστέγων.
Μεγάλο ποσοστό του άστεγου πληθυσμού καταγράφηκε – στην Αθήνα (793 άτομα, εκ των οποίων οι 353 βρίσκονται στο δρόμο).
Στη Θεσσαλονίκη, ο πληθυσμός αυτός αντιστοιχεί σε 380 άτομα με τους 100 να ζουν στον δρόμο και 126 σε κοινωνικές δομές.
Στο Ηράκλειο Κρήτης ο αριθμός των αστέγων φτάνει τους 119, στα Ιωάννινα τους 30, στα Τρίκαλα τους 35 και στη Νέα Ιωνία τους 23.
Οι περισσότεροι απάντησαν, ότι ο βασικός λόγος που τους οδήγησε στον δρόμο ήταν οι σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και η ανεργία.