Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 08.02.2019
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα
Η επιδημία της γρίπης Η1Ν1 στο νομό Τρικάλων, είχε ως αποτέλεσμα να αρρωστήσουν μέσα σε διάστημα ελάχιστων ημερών, εκατοντάδες μαθητές αλλά και πάρα πολλοί καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Ο ίδιο βέβαια ισχύει και για την πρωτοβάθμια, ωστόσο, εκεί τα πράγματα είναι πιο διαχειρίσιμα από την άποψη ότι η απουσία των μαθητών από τις σχολικές αίθουσες, έχει μικρότερο κόστος τόσο σε ότι αφορά στην καταμέτρηση των απουσιών, όσο και στην ύλη των μαθημάτων.
Παρέμβαση από την κα Κάκλα
Ειδικά για τις τελευταίες τάξεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κατάσταση είναι εφιαλτική. Όπως τονίζει η κα Βάσω Κάκλα, διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, από τις 23 Ιανουαρίου, μόλις γνωστοποιήθηκε στατιστικά το πρόβλημα στα Τρικαλινά σχολεία, έστειλε επιστολή στο Υπουργείο παιδείας ζητώντας να μην καταγράφονται οι απουσίες των παιδιών εφόσον υπάρχει βεβαίωση γιατρού ότι ασθενούν από την εποχική γρίπη. Αυτό αφενός για λόγους «οικονομίας» απουσιών, αλλά και από την άλλη, για να μπορούν να παραμείνουν ελεύθερα μακριά από το σχολείο μέχρι να αναρρώσουν.
Ωστόσο όπως επισημαίνει η κα Κάκλα μιλώντας στην ΕΡΕΥΝΑ, μέχρι σήμερα καμία απάντηση και καμία μέριμνα δεν υπάρχει από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, παρά μόνο η εγκύκλιος περί μέτρων προφύλαξης, όπου και εκεί υπάρχουν ελλείψεις και λάθπς προσανατολισμός. «Υπήρξε σχολείο όπου σε μια μέρα έλειψαν 64 μαθητές, ενώ αναλογιστείτε πόσα κενά προκύπτουν όταν σε ένα μόνο σχολείο λείπουν λόγω ασθένειας 5 εκπαιδευτικοί!».
Κενά στην πρόληψη
Εκτός από τις εκκλήσεις για προσωπική υγιεινή και εμβολιασμό (που και αυτό δεν είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή εάν έπρεπε να γίνει στο σύνολο του πληθυσμού των μαθητών), δεν έχει γίνει ουσιαστικά καμία ενημέρωση για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. Για παράδειγμα, στα σχολεία θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε αίθουσα αντισηπτική λοσιον κτλ, ωστόσο το υπουργείο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο ή η παρότρυνση σε περίπτωση ασθένειας από τη γρίπη, για άμεση ιατρική παρακολούθηση και όπου κρίνεται αντιϊκή θεραπεία. Τέλος, καμία επισήμανση ή μέριμνα από πλευράς της πολιτείας για εντατικοποίηση της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων, μιας και μέχρι σήμερα, πολλά σχολεία δεν διαθέτουν καν εργαζόμενο/η καθαριότητας, με τις ανάγκες να καλύπτονται από υποαμοιβόμενες/ους εργαζόμενες/ους άλλων σχολείων.