Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 04.05.2019
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς, γύρω από το θέμα της ενδοσχολικής βίας και όχι μόνο, πραγματοποιείται αυτή την Τρίτη 7 Μαΐου από το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Τρικάλων και του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Τρικάλων.
Η εκδήλωση, με αφορμή και την παρουσίαση του βιβλίου του Ηaim Omer «Ήρεμη Δύναμη: Ένα νέο μοντέλο εξουσίας για την οικογένεια, το σχολείο, την κοινότητα» θα αποτελέσει μια αξιόλογη αφορμή, για να αναδειχθούν και να συζητηθούν νέες προτάσεις προσέγγισης των σχέσεων εντός της οικογένειας, της σχολικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.
Εισηγητές στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΝΤΙΝΑ, είναι η Αναστασία Ζήση, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Ψυχολόγος Σταματία Γρατσάνη, ο Παιδοψυχίατρος και Οικογενειακός Θεραπευτής Δημήτρης Φιλοκώστας ο οποίος έχει επιμεληθεί την ελληνική έκδοση του βιβλίου του Haim Omer και ο Εκπαιδευτικός κ. Αποστόλης Σπαθής.
Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων αναφορικά με το στόχο της εκδήλωσης, «Μπορεί το φαινόμενο της βίας να έχει πολλαπλές ερμηνείες, αλλά η απάντηση στη βία χρειάζεται να είναι ξεκάθαρη και σχεδιασμένη με στοχαστική εγρήγορση, εκφράζοντας κάθε φορά μια σταθερή, συλλογική, μη βίαιη στάση από την πλευρά της οικογένειας, του σχολείου, αλλά και της κοινότητας στο σύνολό της». Σε ότι αφορά την προσέγγιση που επιχειρείται μέσα από το βιβλίο του Haim Omer, έχει να κάνει με την συμμαχία ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς η οποία και αποτελεί βασική αρχή για την «ήρεμη δύναμη». Οι εκπαιδευτικοί προσκαλούν τους γονείς, ώστε με την παρουσία τους να στηρίξουν το σχολείο ενάντια στη βία. Αντίστοιχα οι γονείς δεν χρειάζεται πλέον να αισθάνονται καχυποψία και θυμό απέναντι στο σχολείο. Αυτή η αμοιβαία στήριξη προσελκύει τη συνεργασία και άλλων λειτουργών της κοινότητας. Η ίδια η δομή της ήρεμης δύναμης εξασφαλίζει ότι, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία, γονείς και εκπαιδευτικοί θα ενδυναμώνουν ο ένας τον άλλον αμοιβαία.