Σάββατο 28.12.2024 | Εορτάζουν: Δόμνα, Θεοφίλη, Θεοφιλίτσα, Φιλιώ, Φιλίτσα, Μυγδόνιος, Μυγδόνης, Μυγδονία, Μιγδονία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Διαγωνισμός για 15 παιδικές χαρές στην Πύλη

ΤΟΠΙΚΑ 31.08.2019 | 4:05 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ, ο Δήμος Πύλης θα αποκτήσει 15 πιστοποιημένες παιδικές χαρές μετά και το δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό που «άνοιξε» από χθες για την υλοποίηση της μελέτης συνολικού προϋπολογισμού 273.459,80€.

Με το συγκεκριμένο έργο, αναμένεται η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την αναβάθμιση δεκαπέντε (15) παιδικών χαρών του Δήμου Πύλης, με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των χώρων αυτών του Δήμου.

Με τις νέες παιδικές χαρές επιτυγχάνεται η ασφάλεια του παιχνιδιού αλλά και η διεύρυνση της ηλικιακής ομάδας των χρηστών της παιδικής χαράς και λαμβάνεται μέριμνα, όπου είναι εφικτό, για τη δημιουργία κατάλληλων χώρων που απευθύνονται και σε εφήβους. Παράλληλα, μέσα σε αυτόν τον αναζωογονημένο αστικό χώρο ικανοποιούνται πλήρως οι ανάγκες ξεκούρασης, ψυχαγωγίας, αναψυχής και κοινωνικοποίησης ταυτόχρονα για τα παιδιά αλλά και για τους συνοδούς αυτών. Μέσω των απαραίτητων ενεργειών του Δήμου για την αναβάθμιση των υφιστάμενων παιδικών χαρών και την εναρμόνισή τους στα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, δημιουργούνται σύγχρονοι, λειτουργικοί και ασφαλείς χώροι που συμβάλλουν στην αύξηση επισκεψιμότητας, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Αναλυτικότερα, οι εγκεκριμένες παρεμβάσεις αφορούν τους κάτωθι χώρους: Παιδική χαρά Πιαλείας,  Παιδική χαρά Φήκης, Παιδική χαρά Λιλή,  Παιδική χαρά Φιλύρας,  Παιδική χαρά Αγ. Βησσαρίωνα, Παιδική χαρά στο Ελευθεροχώρι, Παιδική χαρά Κοτρωνίου, Παιδική χαρά Μουριάς, Παιδική χαρά Λυγαριάς, Παιδική χαρά Παλαιομονάστηρου, Παιδική χαρά Δροσερού, Παιδική χαρά Ελάτης, Παιδική χαρά Γόμφων, Παιδική χαρά Πλατείας Γαρδίκιου, Παιδική χαρά Πηγής.

Η σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν οι παιδικές χαρές της προκείμενης μελέτης δείχνουν την απουσία σχεδιασμού, οράματος ενός ασφαλούς χώρου, που να στηρίζει το δημιουργικό παιχνίδι και την βιωματική μάθηση. Στους περισσότερους χώρους της προτεινόμενης παρέμβασης λειτουργούν παιδικές χαρές, με παιχνίδια και γενικά εξοπλισμό που δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις ασφαλείας ή ακόμα και κάποια παιχνίδια που πληρούν τις προδιαγραφές παρουσιάζουν τέτοιες φθορές που το κόστος συντήρησης τους είναι ασύμφορο . Ο εξοπλισμός των υφιστάμενων παιδικών χαρών παρουσιάζει μια εκπληκτική ομοιομορφία σχετικά με την οργάνωση του κάθε χώρου και τις κατασκευές που τον απαρτίζουν. Η ανάγκη αναβάθμισης των παιδικών χαρών του Δήμου Πύλης, οδηγεί στην προσπάθεια ανάπλασής τους ώστε να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα και η λειτουργικότητά τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης