Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 30.09.2019
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Η ALMA gallery συμμετέχει στην ART MARKET BUDAPEST 2019 International Art Fair στο περίπτερο G405.
Η γκαλερί συμμετέχει με τους καλλιτέχνες:
Ανδρέας Βούσσουρας
Σταμάτης Θεοχάρης
Κωνσταντίνος Πάτσιος
Μάριος Φούρναρης
Τοποθεσία: Millenaris Park, Budapest, Hungary
Διάρκεια: 3-6 Οκτωβρίου 2019
Ώρες Λειτουργίας:
Πέμπτη: 11:00 – 19:00
Παρασκευή: 11:00 – 21:00
Σάββατο: 11:00 – 19:00
Κυριακή: 11:00 – 19:00
Ανδρέας Βούσσουρας
Με πρώτη ύλη μια σειρά φωτογραφιών που αγοράστηκαν σε ένα παλαιοπωλείο, ο Ανδρέας Βούσσουρας παρουσιάζει μια επίτοιχη εγκατάσταση από τυπωμένα πλέξιγκλας και φως καθώς και ένα έργο μικτής τεχνικής.
Στην εγκατάσταση, οι ερωτικές πόζες μιας άγνωστης γυναίκας του ’60 λειτουργούν ως μία αναφορά στις φωτογραφίες του Μούιμπριτζ.
Στο άλλο επίτοιχο έργο, στοιχεία της ίδιας φωτογράφισης συνδυάζονται με τρόπο ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ενός 3D χώρου.
Σταμάτης Θεοχάρης
Ένας κόσμος, αμφίσημος και προκλητικός, παράδοξα ρομαντικός και ερεθιστικός, αναδύεται στην προέκταση της πραγματικότητας, των βιωμάτων και των εμπειριών, ένας κόσμος όπου η ευαισθησία συμβιώνει με τη σκληρότητα, το ενδόμυχο με το φανερό, οι έννοιες της απελευθέρωσης και της παραδοχής με τη σαρκική απόλαυση, η εκδήλωση της σεξουαλικότητας με τον φετιχισμό, τον σαδισμό και τον μαζοχισμό. Σώματα δεμένα μεταξύ τους, ντυμένα με μαύρες latex φόρμες, άντρες σε ηδυπαθείς στάσεις με γυναικεία κοσμήματα, πρόσωπα με μάσκες, μαρμάρινες προτομές και παιγνιδιάρηδες ερωτιδείς “μεταμφιεσμένοι” σε μικρούς Πάνες, περιβάλλονται και συνδυάζονται με εικόνες νεκροκεφαλών, εντόμων, λουλουδιών όπλων, ανθρώπινων εγκεφάλων και κομματιών ωμού κρέατος, αιχμηρών αντικειμένων και περίτεχνων σχοινένιων κόμπων, ζώων και φανταστικών, μυθολογικών όντων… Εικόνες με, λιγότερο ή περισσότερο, ευανάγνωστη τη συμβολική τους διάσταση. Εικόνες που αποκαλύπτουν, αποκρύπτουν και υπονομεύουν, ενεργοποιούν τη φαντασία, κινητοποιούν σχέσεις συμμετοχής-συνενοχής με τον θεατή.
Κωνσταντίνος Πάτσιος
Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος παρουσιάζει έργα από τη νέα του δουλειά με τίτλο ‘Deep in the forest we meet’. Κολαζ με κυρίαρχη την ανθρώπινη μορφή, όπου ο Άγιος Σεβαστιανός, γυναίκες των παρισινών cabarets, η Μόνικα Μπελούτσι μέσα απ´ τον φακό το Helmut Newton, έρχονται σε αντιπαράθεση με ταπετσαρίες και μοτίβα που απεικονίζουν παγωτά και νεκροκεφαλές.
Με αφετηρίες τη μεγάλη παράδοση της ζωγραφικής, την ψυχανάλυση και τη σύγχρονη φιλοσοφία, ο καλλιτέχνης υπονομεύει καίρια την θεωρούμενη ως φυσική πραγματικότητα, διαβρώνει την προσδοκία της κοινής εμπειρίας και την επιβάλλει ως ονειρική κατάσταση.
Μάριος Φούρναρης
Ο Μάριος Φούρναρης παρουσιάζει εικόνες μιας ενδελεχούς έρευνας γύρω από ζητήματα τα οποία απασχολούν τις σύγχρονες δομές κοινωνικής συμπεριφοράς και συμβίωσης. Η προβληματική του περιστρέφεται γύρω από το κρίσιμο αισθητικό και κοινωνικοψυχολογικό ζήτημα της απώλεια της ομορφιάς στη σύγχρονη μεταβιομηχανική εποχή, συνδέοντας το τόσο με την χωρίς όριο ανάπτυξη των τεχνολογικών επιτευγμάτων όσο και με την απώλεια του μέτρο της φύσης στο ίδιο το άτομο. Παράλληλα το κυρίαρχο ερώτημα, αναδεικνύει μέσω ενός μετα-ρομαντικού ύφους, τον διαφορετικό τρόπο σύλληψης του ερωτικού υποκειμένου ανάμεσα στα δύο φύλα, ως ένα φυσικό και διανοητικό πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων και προκαταλήψεων.