Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 06.12.2019
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Την έκθεση «για μια νέα επινόηση της ομορφιάς» στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερις καλλιτέχνες εγκαινιάζει στις 7 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ. στο χώρο της στα Τρίκαλα η γκαλερί Alma.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Σάββας Γεωργιάδης, Γιάννης Κόττης, Βάλλυ Νομίδου, Γιώργος Χαδούλης και θα διαρκέσει έως τις 10/2/2020.
Η Βάλλυ Νομίδου σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. και στο St.Martin’s School of Art. Έχει κάνει 8 ατομικές εκθέσεις, κυρίως στην γκαλερί Μέδουσα , που δεν υπάρχει πιά και την γκαλερί Έκφραση. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πλέον πρόσφατη, στο μουσείο Φρυσίρα, το 2019 «ατελιέ στον χρόνο- 9 γυναίκες εικαστικοί»Έργα της βρίσκονται στην Εθνική Γλυπτοθήκη, στο MOMUS και σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές. Είναι μέλος της ομάδας Indoors. Διδάσκει ως επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών του Α.Π.Θ.
Όπως έχει πει η ίδια «Αγαπώ το χαρτί σαν υλικό, για την αρχαία καταγωγή του, την ελαφρύτητα και την φινέτσα του. Σήμερα αυτήν την γοητευτική ύλη , την καταχωρούμε στα «ευτελή», γιατί δεν έχει αιώνια ζωή.Αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό , η ευθραυστότητα του, θα έλεγα, ότι συνετέλεσε στην δημιουργία των ευπαθών μορφών που πλάθω. Εχω την ανάγκη να δημιουργώ λυρισμό και τρύπες ζωής, σε αυτά τα πλάσματα. Έτσι μήπως και κάπως γραφτεί η δυσκολία και η αγάπη μου προς την «βιοτή». Πιστεύω πως αυτού του είδους τα αισθήματα, αφορούν και πολλούς άλλους πλην εμού».
Έργα
Α. Το ” Flower-hands”, σαν σύμβολο ομορφιάς κι απελπισίας, για όσους απ την αρχή δεν έχουν λόγο για την ζωή τους.
Β.Το «κεφαλάκι με την μάσκα» είναι αφιερωμένο σε εκείνην την παιδική ηλικία που έχει χαμηλωμένο το βλέμμα.