Σάββατο 28.12.2024 | Εορτάζουν: Δόμνα, Θεοφίλη, Θεοφιλίτσα, Φιλιώ, Φιλίτσα, Μυγδόνιος, Μυγδόνης, Μυγδονία, Μιγδονία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

362.985 οι λογαριασμοί και δεύτεροι σε ανά λογαριασμό καταθέσεις στη Θεσσαλία

1 δις και πάνω οι καταθέσεις των Τρικαλινών

ΤΟΠΙΚΑ 11.02.2020 | 4:38 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας σε ότι αφορά στις καταθέσεις. Στα Τρίκαλα μέχρι και τον Ιούνιο του 2019 υπήρχαν 362.965 ενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας την Ελλάδος, στους οποίους έχουν συσσωρευτεί 1,153 δισ. ευρώ.

Στα Τρίκαλα οι καταθέσεις κατά μέσο μέσο όρο φτάνουν τις 3.177 ευρώ ανά λογαριασμό. Στη Λάρισα ανέρχεται σε 3.306 ευρώ και ακολουθούν η Καρδίτσα με 2.976 ευρώ και τέλος η Μαγνησία με 2.943 ευρώ.

Αυξάνονται οι επαγγελματικοί λογαριασμοί – Μειώνονται οι προθεσμιακές καταθέσεις

Από τα ίδια στοιχεία στην περιοχή των Τρικάλων και με βάση το είδος των καταθέσεων, έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις σε λογαριασμούς όψεως, σχεδόν έχουν διπλασιαστεί για την ακρίβεια. Οι λογαριασμοί όψεως αφορούν επαγγελματικούς λογαριασμούς που εξυπηρετούν πληρωμές, μεταφορές χρημάτων κοκ.

Σε ότι αφορά στις καταθέσεις ταμιευτηρίου, σημειώθηκε αύξηση το Δεκέμβριο του 2015 στα 536 εκ ευρώ, ενώ τον Ιούνιο το αντίστοιχο ποσό ήταν μειωμένο στα 518. Σημαντική όμως μείωση σημειώνουν οι προθεσμιακές καταθέσεις που τον περασμένο Ιούνιο, ήταν στο μισό σχεδόν των προθεσμιακών καταθέσεων του Ιούνιου του 2014, γεγονός που δείχνει σημαντικά την ανασφάλεια που επικρατεί και τη δυσπιστία που των καταθετών απέναντι στο τραπεζικό σύστημα.

Βέβαια, τα χαμηλά επιτόκια των προθεσμιακών μαζί με το ρευστό οικονομικό περιβάλλον συντέλεσαν σημαντικά για την καταρράκωση των αντίστοιχων καταθέσεων.

Οι περισσότεροι δεν έχουν παρά το μισθό τους!

Μπορεί οι Τρικαλινοί να μην είναι στην κορυφή των καταθετών, ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι οι επτά στους 10 δεν έχουν στην άκρη περισσότερα από 900-1000 ευρώ ως αποταμίευση, από τα απογραφικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας όμως προκύπτει ότι σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί και το μέσο υπόλοιπο αυτών διαμορφώνεται πλέον πάνω από τα 4000 ευρώ.

Μάλιστα, σε αρκετούς νομούς της χώρας, οι κάτοικοι αποδεικνύονται πιο «γεροί» αποταμιευτές σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Τη μεγαλύτερη μέση κατάθεση εμφανίζουν λοιπόν όσοι ζουν ή εργάζονται στην περιφερειακή ενότητα της Αθήνας (λογικό λόγω και του υδροκεφαλισμού του κράτους) αλλά και οι κάτοικοι στους νομούς Κυκλάδων, Αρκαδίας, Χίου.

Από κοντά και η περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Αττικής αλλά και η Θεσπρωτία. Σε όλες αυτές τις περιοχές, η μέση κατάθεση ξεπερνούσε τα 5311 ευρώ στην Αθήνα, τα 4495 ευρώ στις Κυκλάδες, τα 4376 ευρώ στην Αρκαδία και τα 4261 ευρώ στην Χίο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης