Τετάρτη 25.12.2024 | Εορτάζουν: Βηθλεέμ, Γκασπάρ, Γκάσπαρος, Γάσπαρης, Εμμανουήλ, Μανώλης, Μανόλης, Μανουήλ, Μάνος, Μανούσος, Μανουσάκης, Μανουσάκι, Εμμανουέλλα, Εμμανουέλα, Μανουέλα, Μανωλία, Μελχιώρ, Μελχιόρ, Μπαλταζάρ, Μπαλτασάρ, Χρήστος, Χρίστος, Χριστίνα, Χριστιάνα, Κριστιάνα, Χρίστα, Κρίστα, Χρίστη, Κρίστη, Χριστινάκι, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εικονική αναπαράσταση της «Ναυμαχίας της Σαλαμίνας»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 21.05.2020 | 4:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο πρώτος ερευνητικός φορέας στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας και της χρήσης αυτής στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ξεκινάει τη δημιουργία εικονικής αναπαράστασης της «Ναυμαχίας της Σαλαμίνας».

Πρόκειται για μια παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που θα ζωντανεύει τα γεγονότα που αφορούν στη διεξαγωγή της Ναυμαχίας, με συγκεκριμένη ιστορική αφήγηση ώστε να υπάρχει ροή και συνοχή στην πληροφορία που παρέχεται στο θεατή. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικές διαδραστικές επιφάνειες, οι οποίες, με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας και των πολυμέσων, θα παρουσιάζουν περισσότερες πληροφορίες για τη σημασία της ναυμαχίας και την απήχησή της.

Σε συνδυασμό με τα εκθέματα και την παραγωγή εικονικής πραγματικότητας, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας διαδραστικός ψηφιακός χώρος αφιερωμένος στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά είναι ένα από τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης εισβολής των Περσών στην Ελλάδα. Παράλληλα, η δεύτερη αυτή εισβολή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τη γνώση της πρώτης. Σε διαδραστικό χάρτη θα προβάλλονται οι δύο φάσεις της περσικής εισβολής με τους κυριότερους σταθμούς και τα αντίστοιχα γεγονότα, καθώς και τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο.

Μέσα από την εικονική αναπαράσταση της ναυμαχίας, ο επισκέπτης θα μπορεί να παρακολουθήσει μια απεικόνιση της ιστορικής σύγκρουσης Ελλήνων και Περσών. Η εφαρμογή που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο αυτό θα περιλαμβάνει ρεαλιστική αναπαράσταση του τοπίου, με την δημιουργία κατάλληλου υπόβαθρου, η οποία θα προσφέρει στον επισκέπτη μια συνολική εποπτική εικόνα του χώρου, όπως αυτός ήταν την εποχή της μάχης. Στην περιοχή αυτή θα τοποθετηθούν τα τυχόν τοπόσημα της εποχής. Εντός της περιοχής θα αναπτυχθεί συμβολική σχηματική απεικόνιση των αντίπαλων στόλων, που θα αντικατοπτρίζει τα συγκριτικά μεγέθη, με εικονικό τρόπο.

Επιπλέον, οι Εκπαιδευτικές Διαδραστικές Επιφάνειες, με καινοτόμο σύστημα προβολής διαδραστικού περιεχομένου, θα επιτρέπουν την ταυτόχρονη παρακολούθηση και ενεργό συμμετοχή πολλών επισκεπτών.

Το σύστημα βασίζεται στην χρήση οθόνης αφής και ενδείκνυται για την παρουσίαση εκπαιδευτικού περιεχομένου μέσα από παιχνίδια, πολυμέσα και ψυχαγωγικές εφαρμογές, προάγοντας τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Μέσα από αυτές, ο επισκέπτης αντλεί πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο της μάχης, μαθαίνοντας τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε, καθώς και το πώς αυτή επηρέασε την ιστορική εξέλιξη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης