Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 15.09.2020
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Φαρκαδόνας στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και στην υλοποίηση σημαντικών δράσεων για την τοπική κοινωνία.
Συμμετείχε σε μία ομάδα Ευρωπαϊκών Φορέων όπου και υπέβαλλε πρόταση χρηματοδότησης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+. Το project “Capacity Building for Integrated Sustainable Development in Rural Areas”, με τον διακριτικό τίτλο, “INTEGRURAL” περιλαμβάνει στην θεματολογία του, την Ανάπτυξη του Ύπαιθρου Χώρου.
Το εταιρικό σχήμα αποτελεί Στρατηγική Σύμπραξη ευρωπαϊκών φορέων όπως Πανεπιστήμια, Δήμοι, Ινστιτούτα, Εταιρικές μορφές, κλπ. από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία την Ιταλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Δήμος Φαρκαδόνας. Αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνει τη διαχείριση του project με συντονιστικό όργανο το Τμήμα Προγραμματισμού του και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους.
Η σημαντική επιτυχία, είναι ότι ο Δήμος Φαρκαδόνας κατατάχθηκε 2ος μεταξύ των Ελληνικών φορέων στο μέτρο ΚΑ2 επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση , με το ποσό χρηματοδότησης να ανέρχεται στα 254.000 ευρώ.
Το project περιλαμβάνει τη διεξαγωγή συνεδρίων, συσκέψεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πρακτικής άσκησης και παράλληλων δράσεων στις οργανώτριες πόλεις. Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα έξοδα διεξαγωγής των δράσεων και της κινητικότητας των συμμετεχόντων.
Απευθύνεται κυρίως στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους της περιοχής σε όσους ασχολούνται με τον πολιτισμό και την παράδοση και στους τοπικούς φορείς που έχουν λόγο και ρόλο στην τοπική ανάπτυξη.
Σκοπός είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων και η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των χωρών που υλοποιούν το πρόγραμμα σε θέματα ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών.
Κάθε project με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι πολύτιμο. Υπάρχουν τα έργα με υλικό αντικείμενο (υποδομές) και τα έργα με άυλο αντικείμενο. Στη δεύτερη περίπτωση επενδύουμε στον άνθρωπο, δημιουργώντας γνωσιακές υποδομές. Και οι δύο κατηγορίες έργων είναι σημαντικές, διότι η μία δίνει στην άλλη προστιθέμενη αξία. Υποδομές και γνώση πάνε μαζί για μια περιοχή που θέλει να έχει μέλλον.
Η περιοχή μας με την έντονη κτηνοτροφική παράδοση, η περιοχή από όπου ξεκινάει η Βλαχόστρατα, κομμάτι πλέον της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO όπως και η νομαδική κτηνοτροφία στο σύνολό της, η περιοχή όπου Καραγκούνηδες, Βλάχοι και πρόσφυγες του Πόντου συνυπάρχουν και προσπαθούν να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί, η περιοχή με την άγραφη ιστορία και τα άγνωστα μνημεία θα γίνει επίκεντρο μελετών και ερευνών για το πώς το πάντρεμα της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ήπιας αγροτικής δραστηριότητας μπορεί να δώσει επαγγελματική διέξοδο στους νέους και να οδηγήσει στην αναγέννηση της υπαίθρου.