Τρίτη 07.01.2025 | Εορτάζουν: Γιάννης, Τζαννής, Τζανής, Γιάγκος, Ιωάννης, Ζαννέτος, Ζαννέττος, Γιάννα, Γιαννούλα, Ιωάννα, Ζαννέτα, Ζαννέττα, Ζανέτ, Πρόδρομος, Προδρομάκης, Μάκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συγκίνησαν οι μαθητές του Ζάρκου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 13.05.2018 | 1:07 μμ

Συγκίνησαν οι μαθητές του Ζάρκου

Μαθητές ερμηνεύουν τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μπορεί το Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου να αποτελεί ένα σχετικά μικρό διδακτήριο του νομού Τρικάλων. Αυτό ωστόσο δεν το εμποδίζει να διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις, όπως αυτή που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής στο προαύλιο του σχολείου. Μια εκδήλωση στην οποία κυριάρχησε η συγκίνηση, μιας και οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων κατάφεραν και άγγιξαν μέσω τραγουδιών και θεάτρου ένα άκρως επίκαιρο θέμα, αυτό του προσφυγικού και της μετανάστευσης. Δυο φαινόμενα, τα οποία τα συναντούμε έντονα στην χώρα μας, από δυο οπτικές γωνίες. Αυτό της προσφυγιάς λόγω των προσφυγικών ροών που αυξάνονται καθημερινά στη χώρα μας και της μετανάστευσης αφού τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, χιλιάδες είναι οι Έλληνες που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν από την πατρίδα με την ελπίδα της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Μοναδική εμπειρία και έκπληξη

Δεκάδες είναι οι στίχοι που μελοποιήθηκαν από σημαντικούς καλλιτέχνες και μιλούν για την προσφυγιά και την μετανάστευση. Τραγούδια που αποτυπώνουν τον πόνο που ζουν οι οικογένειες που αναγκάζονται να χωριστούν και να λάβουν το δρόμο για μια ξένη χώρα. Πολλά ωστόσο είναι τα τραγούδια που μιλούν για την προσφυγιά και το δράμα των προσφύγων.

Ένας από αυτούς τους στιχουργούς – ερμηνευτές που άγγιξε το φαινόμενο με τους στίχους, τη μουσική και τα τραγούδια του, είναι και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Ο γνωστός καλλιτέχνης, αποδέχτηκε την πρόσκληση της διεύθυνσης του σχολείου και παραβρέθηκε στην εκδήλωση των μαθητών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε με την ερμηνεία τραγουδιών του γνωστού τραγουδιστή από τα παιδιά, τα οποία με την παιδική αθωότητα τραγούδησαν και πραγματικά συγκίνησαν το κοινό. Οι μαθητές του σχολείου λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον τραγουδιστή καταθέτοντας τις απορίες τους σχετικά με το τραγούδι, τους στοίχους και την πηγή έμπνευσης του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Με παιδική αθωότητα

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης των μαθητών συνεχίστηκε με τη θεατρική παράσταση «To Αγόρι με την Βαλίτσα» του Μάικ Κένι. Ένα έργο που είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Μια διαφορετική περιπέτεια που εντυπωσίασε αλλά και προβλημάτισε θεατές κάθε ηλικίας.

Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου που συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση κατάφεραν να κεντρίσουν την προσοχή των θεατών τους, μεταφέροντας το μήνυμα της στήριξης, της συμπαράστασης σ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν κυνηγημένοι τις πατρίδες τους. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας καλούν να τους δούμε στα μάτια, μιλώντας με την ψυχή που μας καλεί να τους αντιμετωπίσουμε ως ανθρώπους κι όχι σαν ξένους.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η διευθύντρια του σχολείου κα Γεωργία Καλλιτσουνάκη, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης και ο τραγουδιστής κ. Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Η διευθύντρια του σχολείου ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς του σχολείου και μαθητές, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση συμμετέχοντας στην εκδήλωση, αλλά και σε όλους όσους στήριξαν την εκδήλωση Δήμο Φαρκαδόνας και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

(Κάνε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση.)

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης