Τετάρτη 25.12.2024 | Εορτάζουν: Βηθλεέμ, Γκασπάρ, Γκάσπαρος, Γάσπαρης, Εμμανουήλ, Μανώλης, Μανόλης, Μανουήλ, Μάνος, Μανούσος, Μανουσάκης, Μανουσάκι, Εμμανουέλλα, Εμμανουέλα, Μανουέλα, Μανωλία, Μελχιώρ, Μελχιόρ, Μπαλταζάρ, Μπαλτασάρ, Χρήστος, Χρίστος, Χριστίνα, Χριστιάνα, Κριστιάνα, Χρίστα, Κρίστα, Χρίστη, Κρίστη, Χριστινάκι, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Τα προβλήματα επανέναρξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ 28.12.2020 | 11:30 μμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Όσο ο καιρός περνάει και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα παραμένουν στο «ψυγείο», τόσο φουντώνει η συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αν και εφόσον αποφασιστεί η επανέναρξή τους.
Μπορεί στην Αχαΐα να μην έχει πραγματοποιηθεί κάποια διαβούλευση-συζήτηση για το θέμα, ωστόσο είτε μέσα από τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε μέσω τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιούνται σε άλλες Ενώσεις, όπως για παράδειγμα της Μακεδονίας ή του Ηρακλείου, έχουν εντοπιστεί μια σειρά από προβλήματα, μια σειρά από θέματα τα οποία θα επιχειρήσουμε να συνοψίσουμε και να κωδικοποιήσουμε. Προβλήματα και ανησυχίες, οι οποίες προβληματίζουν και τους παράγοντες ή ποδοσφαιριστές.
Το οικονομικό πρόβλημα
Το πιο μεγάλο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες και οι διοικούντες, είναι το οικονομικό. Η επάνοδος στους αγωνιστικούς χώρους, θα απαιτήσει ρευστό για να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές και να κινηθούν οι ομάδες. Με την αγορά κλειστή και χωρίς θεατές στις εξέδρες, τα έσοδα των ομάδων είναι περιορισμένα.
Το προπονητικό πρόβλημα
Δεύτερο μεγάλο πρόβλημα, είναι ότι οι ομάδες θα χρειαστούν χρόνο προετοιμασίας, ώστε να ξαναμπούν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ουσιαστικά η κατάσταση μοιάζει με εκείνη του καλοκαιριού, οπότε και οι ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν ένα διάστημα κανονικής προετοιμασίας.
Ο χρόνος για προετοιμασία και παιχνίδια
Μπορεί να δοθεί χρόνος για προετοιμασία, το πρόβλημα όμως είναι ότι στις μικρές ερασιτεχνικές κατηγορίες οι παίκτες δεν είναι επαγγελματίες. Και έχουν προσαρμόσει το πρόγραμμά τους με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Όσο θα πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, θα μεγαλώνει η μέρα και οι προπονήσεις θα πρέπει να πάνε αργότερα, γεγονός που θα εμποδίζει τους παίκτες να κάνουν προπόνηση καθώς ή έχουν μαγαζιά ή δουλεύουν στον τουρισμό.
Ο καταρτισμός του προγράμματος
Μεγάλο «αγκάθι» για τις διοργανώτριες, θα είναι ο καταρτισμός του προγράμματος. Ομάδες και παίκτες, οι οποίοι θα δυσκολεύονται και να αγωνιστούν για τους λόγους που περιγράψαμε πιο πάνω, αν το πρωτάθλημα πάει βαθιά μέσα στο καλοκαίρι. Αν δεν πάει, θα χρειαστεί να παίζουν δυο φορές την εβδομάδα, πρόβλημα για αθλητές που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά και για ομάδες με περιορισμένο αριθμό ποδοσφαιριστών.
Το υγειονομικό πρόβλημα
Αφήνουμε για το τέλος το υγειονομικό σκέλος, όχι γιατί δεν είναι σημαντικό, αλλά επειδή θεωρούμε ως δεδομένο ότι για να επιτραπεί η επάνοδος, θα πρέπει να έχει ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό. Οι ομάδες και οι παράγοντες, έχουν υπογράψει στην αρχή της σεζόν να συμμορφωθούν με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Δεν έχουν κατά συνέπεια κανένα άλλοθι να ζητούν να παίξουν με κόσμο. Έχουν υπογράψει όμως και ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση τα τεστ, γεγονός το οποίο αν ανατραπεί, θα έχουν κάθε δίκιο να το αρνηθούν, άρα και να μην παίξουν. Κατά συνέπεια, αν δεν αρθεί αυτή η προϋπόθεση που ισχύει αυτή τη στιγμή σε Σούπερ Λιγκ 1 και 2, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν μπορούν και δεν θα ξεκινήσουν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης