Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 31.05.2018
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Για άλλη μια χρόνια, ύστερα από προσκλήσεις διευθυντών/τριών και αρμόδιων καθηγητών/τριών για τις ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία της Β/βάμιας εκπαίδευσης, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις με μαθητές και μαθήτριες της Β/βάθμιας εκπαίδευσης.
Στα Γυμνάσια, πραγματοποιήθηκαν συνολικά εφτά παρουσιάσεις, οι οποίες εντάχθηκαν στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας καλύπτοντας την ενότητα «Έμφυλες Ταυτότητες», όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες έρχονται σε επαφή με τις έννοιες του βιολογικού και κοινωνικού φύλου, συζητούν για τους ρόλους των δύο φύλων, για τα στερεότυπα που σχετίζονται με αυτούς, καθώς και για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Τις παρουσιάσεις στο Γυμνάσιο Φαρκαδόνας και στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, ανέλαβε η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου, κ. Ευτυχία Ασλάνογλου, ενώ εκείνες που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσικό Γυμνάσιο, η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου, κ. Βασιλική Γκουγκουστάμου.
Οι παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Γυμνάσια ήταν οι εξής:
– Μουσικό Γυμνάσιο Τρικάλων: δύο παρουσιάσεις, στα τρία τμήματα της Ά τάξης
–Γυμνάσιο Φαρκαδόνας: δύο παρουσιάσεις στα τμήματα της Ά και ΄Β τάξης
–3ο Γυμνάσιο Τρικάλων: τρεις παρουσιάσεις στα τρία τμήματα της ΄Γ τάξης
Στα Λύκεια, κάποιες από τις θεματικές που αναπτύσσονται και συζητούνται με τους μαθητές και τις μαθήτριες μεταξύ άλλων είναι, οι έμφυλοι ρόλοι και η ανισότητα, τι σημαίνει υγιής και μη υγιής συντροφική σχέση και πώς την αντιλαμβάνονται οι μαθητές και οι μαθήτριες, τα πρώτα σημάδια που την προσδιορίζουν, το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, και οι τρόποι που μπορεί καθένας και καθεμία να βοηθήσει.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά πέντε παρουσιάσεις από την κοινωνιολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου και πιο συγκεκριμένα :
-στο 7ο Λύκειο Τρικάλων: τέσσερις παρουσιάσεις -στα τμήματα της ΄Γ τάξης και μία σε τμήμα της ΄Β τάξης.
-στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου: παρουσίαση στο τμήμα των βρεφονηπιοκόμων του σχολείου.
Η επαφή για άλλη μια χρονιά με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β/βάθμιας εκπαίδευσης αναπτύσσοντας τις παραπάνω θεματικές, μόνο θετικά μπορεί να αποτιμηθεί, και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο «τα παιδιά» μπορούν να μας εκπλήσσουν με τις ιδέες, τους προβληματισμούς και την ευαισθησία τους, αλλά πάνω από όλα υπενθυμίζει αυτό που ξεχνάμε συχνά ‘οι μεγάλοι’: ότι υπάρχει πάντα ελπίδα και περιθώριο για αλλαγή ‘αλλαγή από τη νέα γενιά για μια πιο ισότιμη κοινωνία στο μέλλον, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, με πιο ενεργό ρόλο στη μη ανοχή της έμφυλης βίας.
Κείμενο: Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων