Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 31.05.2018
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, στις 9.00 μ.μ. επισκεφθήκαμε το Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας, όπου συναντηθήκαμε με τους υπεύθυνους αλλά και τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων. Τύχαμε μιας θερμότατης υποδοχής από τον πρόεδρο κ. Κοσμά Αποστολίδη και από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και απολαύσαμε από τη χορωδία – καθοδηγούμενη από τον κ. Κυριαζίδη- ιστορικά (ακριτικά) τραγούδια του Πόντου. Ακολούθως ενημερωθήκαμε από τον χοροδιδάσκαλο κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο για τους ποντιακούς χορούς και τα μουσικά όργανα που ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή. Τέλος, ενθουσιασμένοι με τους ήχους της ποντιακής λύρας και την ιδιαίτερη διάλεκτο των τραγουδιών συμμετείχαμε ως ομάδα σχεδόν σύσσωμοι σε κάποιους χορούς (διπάτιν, κότσαρι). Ήταν μια βιωματική δράση που σίγουρα μας ώθησε στο να προσεγγίσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τον πολιτισμό αυτού του περήφανου λαού.
Την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2018 και ώρα 13.15 καλέσαμε στο σχολείο μας τον κ. Αγαθοκλή Αζέλη, Διευθυντή του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, Δρ. Ιστορικό, με σκοπό να μας παρουσιάσει από τη δική του οπτική γωνία την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου. Πράγματι, ο τρόπος πραγμάτευσης του θέματος ήταν πολύ ενδιαφέρων και ελκυστικός για τους μαθητές μας. Εφαρμόζοντας την πιο δόκιμη παιδαγωγική μέθοδο, τον διάλογο, ο κ. Αζέλης κατάφερε να εκμαιεύσει από τα παιδιά αρκετές γνώσεις τους, ενώ παράλληλα τους βοήθησε να οργανώσουν και να ταξινομήσουν τις σκέψεις τους. Διεξήλθε σύντομα και ουσιαστικά όλη την ιστορία του Πόντου, που αποτελεί μια από τις βασικές ενότητες του προγράμματός μας. Αδιαμφισβήτητα, με την παρουσία και τον λόγο του συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας για τον Πόντο, αντικείμενο της έρευνάς μας, και γι΄αυτό τον ευγνωμονούμε.
Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00 στο Μουσείο Τσιτσάνη συμμετείχαμε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων, αφιερωμένη στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Παρακολουθήσαμε την ομιλία του Δρ. Βασιλείου Θ. Μεϊχανετσίδη με θέμα: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου υπό το πρίσμα των σημερινών εξελίξεων». Εκτέθηκαν έργα που φιλοτέχνησαν μαθητές μας, με τα οποία συμμετείχαμε ως σχολείο στο 2ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Α/θμιας Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και με την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Απαγγέλθηκαν επίσης και δύο από τα ποιήματα που έγραψαν τα παιδιά και στάλθηκαν στο διαγωνισμό.
Την Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 στο σχολείο μας παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μίλησαν στους μαθητές όλων των τμημάτων του 3ου Γυμνασίου και αναφέρθηκαν στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, για την οποία έχει οριστεί ημέρα μνήμης η 19η Μαϊου.
Έτσι διεκπεραιώσαμε επιτυχώς αρκετές προσχεδιασμένες δράσεις από τις οποίες σίγουρα αποκομίσαμε πολύτιμα στοιχεία για το εν λόγω πρόγραμμα.
Οι εκπαιδευτικοί:
Αναστασία Στουκογεώργου ΠΕ10-Κοινωνιολόγος
Χαράλαμπος Τσαγκαδόπουλος ΠΕ03-Μαθηματικός
Ευαγγελία Μπανάσιου ΠΕ02-Φιλόλογος
Οι μαθητές/τριες: Γαντζούλα Σταυρούλα, Κόττη Σταυρούλα, Κύργια Χριστιάνα, Μέκια Γεωργία, Μπαμπανάρα Ναταλία – Ευθυμία, Μπρέλλα Ευτυχία, Ντούβλη Μαρία, Ούτρα Αλίκη, Πάνου Ελπίδα, Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα, Παπαναστασίου Αικατερίνη, Παπαστεργίου Αγορίτσα, Παππά Παρασκευή, Στασινού Άννα – Μαρία, Ζήκας Δημήτριος, Κατσικογιάννη Αθανασία, Λυγάτσικα Ιωάννα, Μαρούλης Γρηγόριος, Μπακάλη Μαρίνα, Οικονόμου Γεώργιος, Τάσιου Ελευθερία, Τσιακμάκη Γεωργία – Μαρία.