Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 17.11.2022
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Τιμή, μνήμη, χρέος, στην ελληνική νεολαία και τους αγώνες της με αποκορύφωμα το Πολυτεχνείο, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων για την 49η επέτειο από την εξέγερση.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ανήμερα της επετείου, στις 17 Νοεμβρίου, αυτή τη φορά όχι στην ομώνυμη κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, αλλά, λόγω των έργων, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στο άγαλμα των 5 ΕΠΟΝιτών οι φορείς κατέθεσαν στεφάνι, ενώ σημαντικότατες στιγμές της εκδήλωσης – την οποία παρακολούθησαν αρκετοί τρικαλινοί/ες – ήταν τρεις:
– η απότιση φόρου τιμής με ένα τριαντάφυλλο από τους/τις φιλοξενούμενους/ες του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων. Νωρίτερα μάλιστα, είχαν πραγματοποιήσει χωριστή εορταστική εκδήλωση, στον χώρο του ΚΔΑΠ, με το σκετσάκι «Ένα αλλιώτικο μάθημα», της Μάρως Θεοδωράκη.
– η κεντρική ομιλία από τη Νεφέλη Μιχαέλα Τσατσούλη, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου (στο 3ο Λύκειο Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης»), η οποία τόνισε ότι «η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν είναι ένας τυπικός εορτασμός και ευκαιρία για αποχή από τα μαθήματα, αλλά αποτελεί το πιο σημαντικό μάθημα για τη ζωή και το αύριο: Μας διδάσκει, πώς οι άνθρωποι, αλληλέγγυοι και αποφασισμένοι, μπορούν να γονατίσουν κάθε μορφή βίας και φασισμού! Τα σημερινή μέρα τιμούμε τους δεκάδες χιλιάδες που φυλακίστηκαν εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν στη σκοτεινή εφταετία της χούντας. Τιμάμε τον αγώνα τους και κρατάμε ζωντανή τη μνήμη τους».
– η συμμετοχή ομάδας μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων «έντυσε» την εκδήλωση μουσικά, με τα τραγούδια – μνήμες της εποχής και των αγώνων της.
Κατάθεση στεφάνων έγινε από τους: Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Τρικάλων Δήμητρα Νάτσινα, Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, Διευθυντή Π/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστο Τρικάλη, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Χρήστο Ζαραμπούκα, πρόεδρο της ΔΕΕΠ Τρικάλων της ΝΔ κ. Κων/νος Τρέλης, γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων κ. Σταύρο Νταούλα, γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Τρικάλων κ. Ιωάννη Τριγώνη, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων κ. Ευάγγελο Κωστίκα, πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Σοφία Βενέτη, αντιπρόεδρο της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. Αριστοτέλη Σιακαβάρα. Χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας
Παρέστησαν από τον Δήμο Τρικκαίων οι αντιδήμαρχοι κ. Αλεστά, Λάππας και Παζαΐτης, εκπρόσωποι και στελέχη κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Ακολούθησε η μελωδία του «Επέσατε θύματα» και η παιάνιση του Εθνκού Υμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων.
Στο Σύνολο Μοντέρνας Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, με υπεύθυνο καθηγητή τον μουσικό κ. Ιωάννη Μπέη, μετείχαν οι μαθητές/τριες: Δημήτριος Αμπατζίδης, Ευαγγελία Γούλα, Αθανάσιος Γούλας, Αχιλλέας Δημακόπουλος, Στέργιος – Αλέξανδρος Δήμος, Νικόλαος Κατσουγιάννης, Κωνσταντίνα Κίσσα, Δήμητρα Κολοκυθά, Αντώνιος Κολώνας, Άγγελος Κωτούλας, Ιωάννης Λιάκος, Παναγιώτης Νταλούκας, Βασιλική Παπαβασιλείου, Νικόλαος Πλιάτσικας, Ευαγγελία Σαββάτη.
Επίσης συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Ιωάννης Μπέης, Κωνσταντίνος Γοράντης, Μυρτώ Γουζίου, Κωνσταντίνος Καλατζής, Δήμητρα Καλλιάρα, Απόστολος Καραδήμας, Μαρία Νίκα, Τατιάνα Πάβλοβιτς.