Πέμπτη 02.01.2025 | Εορτάζουν: Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα,Σίλβεστρος, Σιλβέστρης, Σίλβης, Σιλβέστρα, Σίλβα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη με Τσιτσάνη στα Άνω Λιόσια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 12.06.2018 | 5:16 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια εντυπωσιακή συναυλία στα Ανω Λιόσια έδωσε την περασμένη Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 η ορχήστρα του Μουσείου Τσιτσάνη, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Θεσσαλών Φυλής σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φυλής.

Στο ιστολόγιο fylarhos.blogspot.com δημοσιεύτηκε το παρακάτω κείμενο (και οι φωτό), στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά τα όσα έγιναν ένα ζεστό βράδυ στα Ανω Λιόσια:

«Οι Τρικαλινοί είναι περήφανοι που ο Τσιτσάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη τους πριν μεταναστεύσει, αρχικά στη Θεσσαλονίκη κι εν συνεχεία στην Αθήνα.

Και η περηφάνια δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά την έκαναν πράξη με το Μουσείο Τσιτσάνη που φιλοξενείται στις Φυλακές, ένα ιστορικό κτίριο των Τρικάλων που διαμορφώθηκε σε χώρο Πολιτισμού.

Το Μουσείο Τσιτσάνη για το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδαhttp://www.mouseiotsitsani.gr/ δημιουργήθηκε για να αναδείξει το καλλιτεχνικό διαμέτρημα ενός ανθρώπου που υπήρξε ο αναμορφωτής του λαϊκού τραγουδιού και συνέβαλε τα μέγιστα για να εξελιχθεί από το ρεμπέτικο στη σημερινή του μορφή.

Ενός ανθρώπου που για όσους ασχολούνται σε ακαδημαϊκό επίπεδο με τη μουσική υπήρξε μουσική ιδιοφυΐα και ένεκα αυτού, ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης.

Αυτό ακριβώς πέτυχε, με διαδραστικό τρόπο, το διήμερο αφιέρωμα στον κορυφαίο δημιουργό που οργάνωσαν στις 7 και 8 Ιουνίου 2018, το Μουσείο Τσιτσάνη και ο Σύλλογος Θεσσαλών με τον Δήμο Φυλής.

Η Έκθεση φωτογραφίας και οπτικοακουστικού υλικού, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων και η συναυλία που ακολούθησε στην Πλατεία Ηρώων έκαναν τον κόσμο να συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλος υπήρξε. Ένα σχεδόν δίωρο πρόγραμμα γεμάτο με πασίγνωστες επιτυχίες ήταν αρκετό για να δώσει και στον πιο ανυποψίαστο να καταλάβει.

Τα Τρίκαλα απέδειξαν ότι δεν είναι έξυπνη πόλη μόνο στην ψηφιακή τεχνολογία και στη βιώσιμη κινητικότητα. Είναι έξυπνη και στην προβολή του πολιτιστικού της αποθέματος και ο Τσιτσάνης αποτελεί, δικαιολογημένα, την αιχμή του δόρατος.

Όσο για το Σύλλογο Θεσσαλών Φυλής έκανε πραγματικότητα την καταστατική του αρχή ότι αποτελεί το συνδετικό κρίκο της Φυλής με τη Θεσσαλία, ένα από τα πλέον τουριστικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Χώρας.

Έφερε εδώ τη μουσική παράδοση των Τρικάλων και δημιούργησε σχέσεις ζωής ανάμεσα στους δύο Δήμους. Τα αναμνηστικά που απονεμήθηκαν στο Διευθυντή του Μουσείου Τσιτσάνη Στέλιο Καραγιώργο και στην Αντιπρόεδρο και Δημοτική Σύμβουλο Βασιλένα Μητσιάδη εκφράζουν την αμοιβαία εκτίμηση που γεννήθηκε στο περσινό πανθεσσαλικό Αντάμωμα.

Με θερμά λόγια μίλησε για τα Τρίκαλα και για το Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου ο Δήμαρχος  Φυλής Χρήστος Παππούς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση. Μια εκδήλωση που καταγράφηκε ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, αναδεικνύοντας το έργο ενός σπουδαίου δημιουργού, μέσα από τη συντονισμένη προσπάθεια των ανθρώπων που έχουν αναλάβει τη διαφύλαξη της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Και δεν είναι άλλοι από το Μουσείο Τσιτσάνη, την Ορχήστρα και τους τραγουδιστές που τον μνημονεύουν, καθημερινά, τραγουδώντας τα τραγούδια του. Ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Μπάσης, ο οποίος χάρισε στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά τον συναυλιακό χώρο, μερικές ανεπανάληπτες ερμηνείες των τραγουδιών του Τσιτσάνη».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης