Σάββατο 28.12.2024 | Εορτάζουν: Δόμνα, Θεοφίλη, Θεοφιλίτσα, Φιλιώ, Φιλίτσα, Μυγδόνιος, Μυγδόνης, Μυγδονία, Μιγδονία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Χρήσιμη επίσκεψη στελεχών του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δ. Τρικκαίων στο Σχολείο των Φυλακών Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ 17.05.2023 | 5:18 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Τρικάλων) επισκέφθηκαν τα στελέχη του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών  – παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων. Σκοπός της επίσκεψης, η ενημέρωση των ωφελουμένων για την παροχή υπηρεσιών του ΚΕΜ, όπως η διαπολιτισμική μεσολάβηση, καθώς και η περαιτέρω συμβουλευτική και νομική υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει το ΚΕΜ μετά την αποφυλάκιση των μαθητών.

Η κ. Ευαγγελία Μπακαρού, Κοινωνική Λειτουργός του τμήματος και ο κ. Αχμέντ Φεράς, διαπολιτισμικός μεσολαβητής, παρουσίασαν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που προσφέρονται. Συγκεκριμένα, παρουσίασαν τα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα στέγασης, το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, τα αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα.

Στην συνέχεια, εστίασαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ωφελούμενοι μετά την αποφυλάκισή τους σε θέματα επανένταξης και ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία. Εξήγησαν τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν κατά την προσαρμογή τους και τον τρόπο που μπορεί η υπηρεσία να στηρίξει αυτή τη διαδικασία. Αναλυτικότερα, αναφέρθηκαν

– στην ανάγκη για διευκόλυνση της επικοινωνίας και των επαφών της ομάδας στόχου με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και με Διεθνείς Οργανισμούς,

– στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και διαλόγου μεταξύ των μελών προσφυγικών και μεταναστευτικών κοινοτήτων με την τοπική κοινωνία και

– στη συμβολή του ΚΕΜ στην εξάλειψη των αρνητικών στερεοτύπων και πολιτισμικών παρεξηγήσεων και διακρίσεων που μπορεί να προκύψουν κατά την διαδικασία ένταξής τους.

Ακολούθησε διάλογος με απαντήσεις των στελεχών του ΚΕΜ στα ερωτήματα των μαθητών και με τον διαμοιρασμό έντυπου υλικού για τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα αντίστοιχα στοιχεία επικοινωνίας με αυτές.

Σημαντική κρίνεται η κοινή επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία όταν έρθει η στιγμή της επανένταξης, προκειμένου οι αποφυλακισθέντες να λάβουν υποστήριξη τόσο νομικά, σε θέματα μεταναστευτικού και εργατικού δικαίου, όσο και σε θέματα διαπολιτισμικής μεσολάβησης, κοινωνικής αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης