Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 20.05.2023
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Το τριήμερο 27-29 Απριλίου, ομάδα μαθητριών του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής και Έκφρασης «Παίζω, γράφω, τραγουδώ, εκφράζομαι, δημιουργώ. Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής και Καλλιτεχνικής Έκφρασης» του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων έλαβαν μέρος στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, στον Διαγωνισμό «Κάντο ν΄ ακουστεί», «Η Νέα γενιά για την Ειρήνη» « Youth for peace», που οργανώθηκε από την επιστημονική εταιρεία «European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.) και τη ΔΔΕ Ζακύνθου.
Οι μαθήτριες δημιούργησαν ένα τραγούδι (στίχοι-μουσική) για την παγκόσμια Ειρήνη, με τίτλο «Ο δρόμος της Ειρήνης» -“The way of Peace”, το οποίο κατέλαβε την έκτη θέση στην ψηφοφορία των ακροατών, ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία.
Με τη χαρά, λοιπόν, της επιτυχίας και την περηφάνεια για το έργο τους, οι μαθήτριες συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ζήλο σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ. Καταρχάς, εκπροσώπησαν το Σχολείο τους στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ στο Πνευματικό Κέντρο της Πόλης με μια αφίσα που δημιούργησαν και ανάρτησαν στο Περίπτερο του Σχολείου. Επιπλέον, με ένα ολιγόλεπτο νεανικό και μοντέρνο βίντεο παρουσίασαν τον εαυτό τους, το Σχολείο τους και τη σχέση τους με το ραδιόφωνο.
Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, παρακολούθησαν ενδιαφέροντα εργαστήρια σχετικά με τα ψηφιακά μέσα, το ραδιόφωνο και τον τοπικό Πολιτισμό (εργαστήρια δημιουργίας κόμικ και podcast, συμμετοχή σε ραδιοφωνική εκπομπή στον Ραδιοφωνικό σταθμό «Στίγμα», όπου μίλησαν για την πόλη και το σχολείο τους, και εργαστήρια τοπικής κουζίνας και παραδοσιακών χορών).
Επιπλέον, διασκέδασαν με την ψυχή τους στη Ροκ Συναυλία και το Μαθητικό Πάρτυ, που οργανώθηκαν από τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ. Εντυπωσιάστηκαν, επίσης, από τις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις με τοπικό ζακυνθινό χρώμα που τους παρουσίασαν οι φιλόξενοι ζακυνθινοί συμμαθητές τους και οι κάτοικοι του νησιού.
Πήραν μέρος, με συγκίνηση, στην πανηγυρική εκδήλωση « Ύμνος εις την Ελευθερίαν 1823-2023» στο Λόφο του Στράνη, που διεξήχθη από το European School Radio σε συνεργασία με τη Χορωδία Ζακύνθου “Φανερωμένη” και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από τη σύνθεση του ποιήματος από το Διονύσιο Σολωμό. Τέλος παρέστησαν στη τελετή βράβευσης των καλύτερων έργων και την πανηγυρική εκδήλωση λήξης του Φεστιβάλ.
Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι μαθήτριες ήρθαν σε επικοινωνία, αλληλοεπίδρασαν, διασκέδασαν, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν με συμμαθητές τους (περίπου 3.000 μαθητές/τριες) από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι, ευαισθητοποιήθηκαν σε ένα σημαντικό πανανθρώπινο ζήτημα, όπως η Ειρήνη, εκφράστηκαν μέσα από την Τέχνη, χρησιμοποίησαν κριτικά και δημιουργικά τα μέσα, εξασκήθηκαν στους νέους γραμματισμούς (κριτικό, ψηφιακό),συνεργάστηκαν και απέκτησαν επικοινωνιακές δεξιότητες.
Το τραγούδι (στίχοι-μουσική-ερμηνεία) και τις αφίσες δημιούργησαν οι μαθήτριες του ομίλου Δημιουργικής Γραφής και Έκφρασης Αθανασίου Εβελίνα, Αθανασίου Σοφία, Αθανασίου Φανιώ, Δουλγέρη Ειρήνη, Κάκαρη Όλια, Κλαπανάρα Κωνσταντίνα, Κουκοράβα Βίβιαν, Κρητικού Μάιλη, Μανίκα Βασιλική, Μπαμπαλή Φένια, Μύρτιλλου Σεσίλια, Σαμαρά Σωτηρία και Τσιγάρα Χριστίνα. Τις μαθήτριες καθοδήγησαν και εμψύχωσαν η φιλόλογος και υπεύθυνη του ομίλου Αγορίτσα Σκαμπαρδώνη, ΠΕ02, και ο καθηγητής Μουσικής του Σχολείου Κωνσταντίνος Γκότζιας. ΠΕ79.01.
Την αποστολή της Ζακύνθου συγκρότησαν οι μαθήτριες Δουλγέρη Ειρήνη, Κάκαρη Όλια, Κουκοράβα Βίβιαν, Μπαμπαλή Φένια, Μύρτιλλου Σεσίλια, Τσιγάρα Χριστίνα και οι εκπαιδευτικοί Μακρή Αθανασία (ΠΕ02 ΕΑΕ) και Γουρζιώτη Παναγιώτα (ΠΕ03ΕΑΕ).