Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 01.07.2023
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Tο ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε σε δέντρα και αμπελώνες στο νομό Τρικάλων, όλο το προηγούμενο διάστημα απασχόλησε τη συνάντηση που διεξήχθη στην Περιφερειακή Ενότητα.
Η σύσκεψη έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Πολιτισμού, Γιάννη Μπουτίνα, με σκοπό την αποτίμηση της ζημιάς από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις και τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες που επικράτησαν τον φετινό χειμώνα και την άνοιξη, αλλά συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα του καλοκαιριού.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο καθηγητής Δενδροκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Νάνος, ο Συντονιστής της επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γεωπόνος Δημήτριος Σταυρίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων Αργυρώ Καρακούση και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Φυτών Γεωργία Ντίνου.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης σημείωσε πως «σε μία περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει νέα ιδιαίτερα δυσμενή δεδομένα στους παραγωγούς μας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προσπαθούν με συνεχείς και άμεσες παρεμβάσεις να συνδράμουν στην καταγραφή των προβλημάτων και την ενίσχυση των παραγωγών.
Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έχοντας από νωρίς εντοπίσει τις αλλαγές που φέρνει η κλιματική αλλαγή, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην δημιουργία μίας στοχευμένης στρατηγικής, ώστε να μπορέσει η Περιφέρεια να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Συνεχείς παρεμβάσεις, βελτίωση υποδομών, συγκεκριμένος μεταβαλλόμενος, ανάλογα τις συνθήκες, σχεδιασμός, έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό πυλώνα στήριξης για τους αγρότες μας».
Να σημειωθεί πως αμέσως μετά έγινε αυτοψία σε οπωρώνες και αμπέλια σε μεγάλο εύρος του Νομού, για να διαπιστωθεί το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής της παραγωγής. Υπό αυτά τα δεδομένα, θα ακολουθήσουν επιστολές προς τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τεκμηριωμένη έκθεση από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου για την επίπτωση που είχαν οι ιδιαίτερες φετινές κλιματικές συνθήκες στο ύψος της παραγωγής.