Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 05.11.2022
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Από τη μάχη της σοδειάς του καλαμποκιού και του βαμβακιού… στη μάχη της σποράς των σιτηρών άρχισαν να ρίχνονται οι αγρότες του νομού Τρικάλων. Φθινόπωρο, η εποχή για τη σπορά των σιτηρών και οι αγρότες των Τρικάλων, προετοιμάζουν τα χωράφια τους για την νέα καλλιεργητική περίοδο, αυτή σιτηρών που άρχισε σιγά – σιγά.
Αν και τα προηγούμενα χρονιά η σπορά ξεκινούσε πιο νωρίς, τον Οκτώβριο, τη φετινή χρονιά λόγω της ανομβρίας υπήρξαν κάποιες μικρές καθυστερήσεις. Πλέον μετά τις μετεωρολογικές προβλέψεις για βροχοπτώσεις πολλοί αγρότες της περιοχής μας προχώρησαν στην σπορά, προκειμένου να βοηθηθούν από την υγρασία που θα προκύψει.
Οι βροχοπτώσεις που αναμένεται να σημειωθούν θα ανοίξουν το δρόμο για την διενέργεια και ολοκλήρωση της σποράς. Τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με εκτιμήσεις αγροτών, αλλά και αγροτοσυνδικαλιστών, αναμένεται να αυξηθούν οι καλλιεργητικές εκτάσεις με σιτηρά τόσα στα Τρίκαλα, όσο και ευρύτερα στην Θεσσαλία.
Αφορμή αποτελούν οι τιμές που δόθηκαν το καλοκαίρι και άφησαν ικανοποιημένους τους αγρότες.
Μετά το ενδιαφέρον που καταγράφεται, αλλά κι από τα μέχρι σήμερα στοιχεία που δείχνουν την αυξητική τάση, στο νομό αναμένεται να διπλασιαστεί ο αριθμός των καλλιεργούμενων εκτάσεων με σιτηρά.
Οι σπορά στα σιτηρά πάντως, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Το ζήτημα πάντως που ανησυχεί και προκαλεί αγωνία είναι για το που θα κυμανθούν οι τιμές το επόμενο καλοκαίρι, μετά και την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Αρκετοί είναι οι αγρότες που εκφράζουν τους φόβους τους, ότι οι τιμές δεν θα είναι οι ιδανικότερες για τους παραγωγούς.