Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 14.09.2018
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα
Από τη μία γίνεται μια αγωνιώδη προσπάθεια εμβολιασμού και θωράκισης του πληθυσμού των παιδιών απέναντι σε ασθένειες όπως η Ιλαρά, και από την άλλη, στα φαρμακεία δεν μπορεί να βρει κανείς ούτε δείγμα.
Δεκάδες συνταγογραφούμενα φάρμακα πολλά εκ των οποίων είναι και ευρείας χρήσης, εμβόλια αλλά και νοσοκομειακά σκευάσματα περιλαμβάνονται στη λίστα που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Πρόκειται για φάρμακα που έχουν «εξαφανιστεί» από τα ράφια φαρμακείων και νοσοκομείων προκαλώντας πολλά προβλήματα στους ασφαλισμένους.
Όπως αναφέρουν Τρικαλινοί φαρμακοποιοί ήδη το πρόβλημα είναι αισθητό και αφορά όλες τις ηλικίες, από την πρόληψη μέχρι και τη θεραπεία ασθενειών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:
Το αντιπυρετικό σιρόπι Ponstan των 50 mg/ml, το αντιφθειρικό PARA PLUS, το εμβόλιο έναντι διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας και Αιμόφιλου της ινφλουένζας τύπου β Pentavac, το εμβόλιο έναντι ηπατίτιδας A παίδων Vaqta, το εμβόλιο έναντι ανεμοβλογιάς Havrix και το εμβόλιο έναντι ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς και ανεμευλογιάς Priorix Tetra.
Από την πλευρά του ο ΕΟΦ, επισημαίνει ότι μεριμνά για τη συνέχιση της διάθεσης των αναντικατάστατων φαρμακευτικών προϊόντων ώστε να μη δημιουργηθεί θεραπευτικό κενό και δεσμεύεται στην συνεχή επικαιροποίηση των ελλείψεων.
Το ζήτημα είναι ότι οι ελλείψεις έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανησυχίας, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για σκευάσματα που αφορούν παιδιά, με τον προβληματισμό να στρέφεται στη στάση των φαρμακοβιομηχανιών απέναντι στην υγεία των πολιτών.