Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 10.11.2020
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Σε συνθήκες στασιμοπληθωρισμού συνεχίζει να κινείται η ελληνική οικονομία, καθώς ο πληθωρισμός μειώθηκε 1,8% τον Οκτώβριο εφέτος, από μείωση 2% τον Σεπτέμβριο 2020 και έναντι μείωσης 0,7% τον Οκτώβριο 2019.
Ωστόσο, μεταξύ Οκτωβρίου και Σεπτεμβρίου εφέτος ο πληθωρισμός «τσίμπησε» 0,3%, κάτι που αποτυπώνεται και στις ανατιμήσεις που σημειώθηκαν, με τις κυριότερες να καταγράφονται σε: Μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο (14,6%), νωπά λαχανικά (8,7%), φυσικό αέριο (8,6%), πετρέλαιο θέρμανσης (7,1%), αρνί και κατσίκι (2,3%), ένδυση- υπόδηση (0,6%), γαλακτοκομικά και αβγά (0,3%) και ψωμί και δημητριακά (0,3%).
Στον αντίποδα, οι κυριότερες μειώσεις τιμών σημειώθηκαν σε: Πουλερικά (4,1%), κρασιά (2,8%), νωπά ψάρια (1,7%), νωπά φρούτα (1,3%) και καύσιμα και λιπαντικά (0,4%).
Για τη νέα μείωση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, συνετέλεσαν κυρίως οι μειώσεις των τιμών σε: Φυσικό αέριο (24,6%), πετρέλαιο θέρμανσης (23,4%), μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο (18,8%), ξενοδοχεία- μοτέλ- πανδοχεία (15,1%), συνδυασμένες μεταφορές επιβατών (12,4%), μεταφορά επιβατών με σιδηρόδρομο (12,3%), καύσιμα και λιπαντικά (11,1%), οδικές μεταφορές επιβατών (8,8%), πουλερικά (6,8%), ελαιόλαδο (6,8%), πατάτες (6,2%), μεταλλικό νερό- αναψυκτικά- χυμοί φρούτων (4,9%), στερεά καύσιμα (3,3%), τηλεφωνικές υπηρεσίες (2,8%), ηλεκτρισμό (1,6%) και ένδυση και υπόδηση (0,5%).
Αντίθετα, οι κυριότερες ανατιμήσεις σημειώθηκαν σε: Νωπά φρούτα (13,4%), άλλα βρώσιμα έλαια (12%), νωπά λαχανικά (8,9%), αρνί και κατσίκι (6,1%), γλυκά κουταλιού- μαρμελάδες- μέλι (4,5%), αλλαντικά (3,7%), λαχανικά διατηρημένα ή επεξεργασμένα (3,7%), χοιρινό (3,6%), γιαούρτι (2,8%), ψάρια νωπά (2,3%), καφέ- κακάο- τσάι (2,3%), καινούργια αυτοκίνητα (2,1%), γάλα νωπό πλήρες (1,6%), ψωμί και δημητριακά (0,8%) και μοσχάρι (0,7%).