Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 24.12.2019
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
«H διδασκαλία του πολιτισμού στα πλαίσια της εκμάθησης της ξένης γλώσσας προάγει το διαπολιτισμικό διάλογο, καθώς αποκαλύπτεται η παγκοσμιότητα χαρακτηριστικών που θεωρούνται εθνικά, οδηγώντας στο γεφύρωμα των αποστάσεων μεταξύ λαών και πολιτισμών και αποτρέποντας τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού.»
Εκτός όλων των άλλων, που αποτελούν τον πολιτισμό μιας χώρας, μέσα στον όρο καθημερινός πολιτισμός περικλείονται τα ήθη και έθιμα του κάθε λαού, που έχουν τις ρίζες τους σε ιστορικά γεγονότα και που συνεισφέρουν εποικοδομητικά στην διαδικασία μάθησης μιας ξένης γλώσσας.
Και είναι αποδεδειγμένο ότι είναι πολύ πιο εύκολο και ευχάριστο να μαθαίνει κάποιος όταν η διδασκαλία εμπλουτίζεται με τραγούδια και καλλιτεχνικά δημιουργήματα ή χρωματίζεται με ζωντανές εικόνες, που ταξιδεύουν και μεταφέρουν τον μαθητή στην χώρα της γλώσσας που μαθαίνει.
Στα πλαίσια του μαθήματος της γερμανικής γλώσσας, οι μαθητές των Γυμνασίων Μεγαλοχωρίου, Βαλτινού και Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων βίωσαν και αναβίωσαν τα γερμανικά έθιμα της γιορτής του Αγίου Μαρτίνου, του Αγίου Νικολάου και των Χριστουγέννων.
Με την υποστήριξη των διευθυντών των σχολείων, κυρίου Σωτηρίου Τσαντίλα, κυρίου Νικολάου Κοσβύρα και κυρίου Θωμά Ροκκά και την καθοδήγηση της καθηγήτριας των γερμανικών κυρίας Ρίτας Ρουσιαμάνη, οι μαθήτριες και οι μαθητές των τριών γυμνασίων διδάχθηκαν μέσω κειμένων και βίντεο, την συμπόνια, την αγάπη προς τον πλησίον και την υπομονή.
Όλοι οι συμμετέχοντες έμαθαν με μεγάλη προθυμία τραγούδια, έφτιαξαν και μοιράστηκαν γλυκίσματα, και κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και φαναράκια, με τα οποία στόλισαν τις αίθουσες των σχολείων τους.