Παρασκευή 27.12.2024 | Εορτάζουν: Μαυρίκιος, Μαυρίκης, Μωρίς, Μαυρικία, Μαυρίκα, Στέφανος, Στέφος, Στέφας, Στεφανής, Στεφανία, Στέφη, Στεφάνα, Στεφανιώ, Στεφανίτσα, Στεφανή, Στέφα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Οι φόλες ξαναχτυπούν στον Κονισκό Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ 23.10.2018 | 5:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Ομάδα Ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας ενημερώθηκε πρόσφατα από Θηροφύλακες της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας ότι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Κονισκού, στη θέση «Πάδη», είχαν εντοπιστεί από κυνηγό ύποπτα δείγματα που έμοιαζαν με κομμάτια κεριού.

Τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου, μετά από επιτόπια έρευνα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στην περιοχή, εντοπίστηκαν 17 τεμάχια δηλητηριασμένων δολωμάτων, τύπου κάψουλας παραφίνης, τα οποία περιέχουν κυανιούχο άλας. Τα δολώματα ήταν «στρατηγικά» τοποθετημένα σε διασταυρώσεις και χώρους στάθμευσης, δίπλα στον δρόμο. Πολλά από τα δολώματα ήταν άθικτα (δεν είχαν καταναλωθεί από κάποιο ζώο), ενώ κάποια από αυτά είχαν διαρρηχθεί. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν νεκροί ένας σκύλος και μία αλεπού.

Τονίζεται ότι τα συγκεκριμένα δολώματα είναι ιδιαίτερα τοξικά και προκαλούν ακαριαία τον θάνατο, ενώ είναι εξαιρετικά επικίνδυνα τόσο για την άγρια πανίδα όσο και για τον άνθρωπο (π.χ. σε περίπτωση που διαρραγεί το δόλωμα στο χέρι κάποιου παιδιού θα έχει θανάσιμο αποτέλεσμα).

Η έρευνα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ωστόσο η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία εφιστά την προσοχή σε όσους πολίτες σκοπεύουν να επισκεφτούν προσεχώς την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Παρασκευής Κονισκού.

Η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ευχαριστεί θερμά το Δασαρχείο Καλαμπάκας και τους Θηροφύλακες της  Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας για την άψογη συνεργασία.

Η δράση της Ομάδας Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη», με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.

Αν μάθετε για φόλες ή δηλητηριασμένα ζώα στην ύπαιθρο, καλέστε άμεσα την Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας:

τηλ. 210 8227937 & 210 8228704 (καθημερινά 9:00-17:00) και 6947 610763 (24 ώρες)

Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη φύση (και την ίδια μας τη ζωή) απαλλαγμένη από δηλητήρια!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης