Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 26.09.2019
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα
Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου δίνεται η δυνατότητα σε Θεσσαλούς επιχειρηματίες του αγροκτηνοτροφικού κυρίως τομέα να ενταχθούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεών τους.
Πρόκειται για τη στήριξη επενδυτικών σχεδίων στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη με τελικό προϊόν, γεωργικό που παρέχει η δράση 4.2.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο της δράσης, θα επιδοτηθούν δραστηριότητες ίδρυσης και εκσυγχρονισμού, με ή χωρίς μετεγκατάσταση μονάδας, όπως και δραστηριότητες συγχώνευσης μονάδων. Το πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 8,07 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη), απευθύνεται σε επιχειρήσεις μεταποίησης, εμπορίας ή και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν). Το ύψος των επενδυτικών σχεδίων που μπορούν να υπαχθούν θα πρέπει να κυμαίνεται από 100.000 έως 599.999.99 ευρώ, ενώ το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 50%. Ωστόσο, το ποσοστό επιδότησης προσαυξάνεται άπαξ κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες μόνο στην περίπτωση δράσεων που συνδέονται με συγχωνεύσεις οργανώσεων παραγωγών.
Στο πλαίσιο της δράσης 4.2.1 ενισχύονται πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι επιλέξιμη κάθε μορφή επιχείρησης που έχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό τη μορφή της κοινωνίας, της εταιρείας αστικού δικαίου και της κοινοπραξίας.
Οι τομείς που θα ενισχυθούν από τη δράση, είναι οι εξής:
α) Κρέας – πουλερικά – κουνέλια
β) Γάλα
γ) Αυγά
δ) Σηροτροφία – μελισσοκομία – σαλιγκαροτροφία – διάφορα ζώα.
ε) Ζωοτροφές
στ) Δημητριακά
ζ) Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων)
η) Οίνος
θ) Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί
ι) Άνθη (π.χ. τυποποίηση και εμπορία ανθέων)
ια) Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά
ιβ) Σπόροι και Πολλαπλασιαστικό Υλικό
ιγ) Ξύδι (π.χ. παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες)
Σημειώνεται ότι ως εκσυγχρονισμός μονάδας νοείται η αντικατάσταση ή και η συμπλήρωση μηχανολογικού εξοπλισμού όπως η επέκταση δυναμικότητας (εφόσον καλύπτεται από τις απαραίτητες κάθε φορά αδειοδοτήσεις) ενεργών και ανενεργών μονάδων. Κατ’ εξαίρεση όσον αφορά στην περίπτωση μονάδων ελαιοτριβείων που έχουν παύσει τη λειτουργία τους, αυτές μπορούν να προβούν σε εκσυγχρονισμό στο πλαίσιο της παρούσας δράσης και να επαναλειτουργήσουν με την ίδια δραστηριότητα και δυναμικότητα. Μετεγκατάσταση ανενεργού ελαιοτριβείου δύναται να θεωρηθεί επιλέξιμη, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσα στην περιοχή εφαρμογής της δράσης.