Πέμπτη 26.12.2024 | Εορτάζουν: Εμμανουήλ, Μανώλης, Μανόλης, Μανουήλ, Μάνος, Μανούσος, Μανουσάκης, Μανουσάκι, Εμμανουέλλα, Εμμανουέλα, Μανουέλα, Μανωλία, Κωνστάντιος, Κωστάντιος, Κωνσταντία, Κωσταντία, Ντία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Να μείνουν στην Αρχαιολογική υπηρεσία τα μεγάλα μουσεία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 26.04.2021 | 5:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ανοιχτή επιστολή 487 μελών της ελληνικής και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, στην πλειονότητά τους αρχαιολόγοι, ιστορικοί, μουσειολόγοι και ιστορικοί της τέχνης, καθώς και δύο συλλογικών φορέων του εξωτερικού, διατυπώνοντας την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη αποκοπή των μεγάλων Δημόσιων Μουσείων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με την μετατροπή τους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων υποστηρίζει ότι «η επιστολή αυτή αποτελεί τεράστιο ηθικό έρεισμα στον αγώνα μας για την παραμονή των Μεγάλων Μουσείων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, με την οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, και έρχεται να ενισχύσει τη φωνή τόσο των εν ενεργεία αρχαιολόγων όσο και 119 ιστορικών στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού, που έχουν ζητήσει με επιστολές και δημόσιες εκκλήσεις από τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού να μην προχωρήσουν στην κατάθεση του εν λόγω σχεδίου νόμου».

Ειδικότερα, την επιστολή υπογράφουν 131 Έλληνες επιστήμονες από 23 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Επιστημονικές Εταιρείες, μεταξύ αυτών η Ακαδημία Αθηνών, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία κ.ά. Από το εξωτερικό υπογράφουν 356 επιστήμονες σε 25 χώρες του εξωτερικού (αλφαβητικά): Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Σλοβακία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία. Πρόκειται για επιστήμονες που εργάζονται σε 229 επιστημονικούς φορείς, Ακαδημίες, διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Μουσεία, Επιστημονικές Εταιρείες. Μεταξύ αυτών το Βρετανικό Μουσείο, το Λούβρο, το Musées Royaux d’Art et d’Histoire των Βρυξελλών, το Montreal Museum of Fine Arts, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Φλωρεντίας, το Μουσείο J. Paul Getty. οι Ακαδημίες του Μονάχου (Bayerische Akademie der Wissenschaften) και του Βερολίνου (Berlin-Brandenburgische Akademie der Wissenschaften), η Βρετανική και η Αυστριακή Ακαδημία, η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών. Από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, της Χαϊδελβέργης, από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Harvard, το Princeton, το Brown, το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, το Cornell κ.ά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης