Πέμπτη 26.12.2024 | Εορτάζουν: Εμμανουήλ, Μανώλης, Μανόλης, Μανουήλ, Μάνος, Μανούσος, Μανουσάκης, Μανουσάκι, Εμμανουέλλα, Εμμανουέλα, Μανουέλα, Μανωλία, Κωνστάντιος, Κωστάντιος, Κωνσταντία, Κωσταντία, Ντία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ο «Φιλάργυρος» του Μολιέρου από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 19.02.2024 | 5:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στις 18.00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου θα παρουσιαστεί από το Θεατρικό Εργαστήρι Εφηβων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων η θεατρική παράσταση «Ο φιλάργυρος» του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου Μολιέρου. Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων που γράφτηκε το 1668 και είναι μια κωμωδία καταστάσεων.

Ο ήρωας του έργου χαρακτηρίζεται από τα πάθη της φιλαργυρίας, της πλεονεξίας και της απληστίας. Κωμικό και συγχρόνως τραγικό πρόσωπο, ζει με το νοσηρό φόβο ότι θα του κλέψουν τα χρήματά του, έρμαιο της αδυναμίας του και της εγωιστικής προσήλωσης στον εαυτό του και στην περιουσία του. Γι’ αυτόν όλα είναι χρήμα, ακόμα και τα αισθήματα των οικείων του, που τους καταδυναστεύει με την παροιμιώδη τσιγκουνιά του. Μόνη χαρά στη θλιβερή πραγματικότητά του είναι η καταμέτρηση των κρυμμένων λιρών του, καθώς και οι κερδοφόροι γάμοι που σχεδιάζει για τα παιδιά του, χωρίς να υπολογίζει τις δικές τους επιθυμίες. Όταν, όμως, αποφασίζει να παντρευτεί μια όμορφη νεαρή κοπέλα, που είναι ερωτευμένη με τον γιό του, τα πράγματα περιπλέκονται. Τα αταίριαστα ζευγαρώματα θα οδηγήσουν σε ευτράπελες καταστάσεις και σε απροσδόκητες εξελίξεις.

Ο Μολιέρος επηρεασμένος από τη λαϊκή ιταλική αυτσχεδιαστική κωμωδία «Κομέντια ντελ’ Άρτε», η οποία ήταν δημοφιλής μεταξύ του 16ου-18ου αιώνα, μετέτρεψε τους ανθρώπινους τύπους σε χαρακτήρες, μεγεθύνοντάς τους με σατιρικό κέφι.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές και οι μαθήτριες Α’-Β’ Γυμνασίου:

Αργυρόπουλος Δημήτρης-Άγγελος, Γεωργούλα Βίβιαν, Ζιώζια Εβελίνα, Καραμπέρη Βασιλίνα, Καραμπέρη Ευδοκία, Κουκοράβα Σέβη, Οικονόμου Γιώργος, Πελεκάνη Χρύσα, Πρίντζιου Μάγδα, Τέα, Μελίτα, Τζίκα Μυρτώ, Τζιντζιρλή Αρετή.

Εμψυχώτρια τμήματος: Βίκυ Ιακωβάκη

Είσοδος ελεύθερη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης