Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 09.04.2024
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
«Καμιά συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία – η υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα», αποτέλεσε το κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.
Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου έξω από το ΤΕΠ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία που τιμάται στις 7 Απριλίου.
Ιατρικό, νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό του ΓΝΤ ένωσαν τις φωνές τους με τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας του Νομού, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στη συρρίκνωση των νοσοκομείου μας από ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, αναδεικνύοντας τις ανησυχητικές πτυχές που επιφέρουν οι πολιτικές της κυβέρνησης στην Υγεία.
Κατά την κινητοποίηση εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.
Άρνηση που πηγάζει, όπως αναφέρθηκε, στο γεγονός πως με τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα εξαλειφθούν οι λίστες χειρουργείου, αφού η ανεπάρκεια σε αναισθησιολόγους και νοσηλευτές θα συνεχιστεί. Ούτε θα γίνει πιο ελκυστικό το δημόσιο νοσοκομείο για τους υγειονομικούς, αφού η εντατικοποίηση της δουλειάς μας θα αυξηθεί περαιτέρω.
Το παράδειγμα στο Γ. Νοσοκομείο του νομού μας, όπου: Από τις 7 χειρουργικές αίθουσες, οι 3 αίθουσες είναι σε καθημερινή κίνηση και με σοβαρές ελλείψεις σε αναισθησιολόγους και νοσηλευτές. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται στο αμέσως επόμενο διάστημα που με την αποχώρηση μιας αναισθησιολόγου (λόγο συνταξιοδότησης), θα είναι αδύνατη η λειτουργία των 3 αιθουσών. Για την καθημερινή λειτουργία και των 7 αιθουσών χρειάζεται το τριπλάσιο προσωπικό σε αναισθησιολόγους, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, από το είδη υπάρχων.
Αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού είναι η συστηματική παραβίαση των κανόνων για την ασφαλή διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απογευματινή βάρδια, όπου 4 μόνο! νοσηλευτές και 1 τραυματιοφορέας συχνά έχουν την ευθύνη για 1 (μία) χειρουργική αίθουσα και αυτό ισχύει και για νυχτερινή βάρδια και αργίες!
Σκοπός των απογευματινών χειρουργείων είναι η ενίσχυση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας του δημόσιου νοσοκομείου, η σταδιακή απόσυρση του κράτους από την ευθύνη να το χρηματοδοτεί και η μετατροπή του σε αυτοχρηματοδοτούμενη επιχείρηση, που θα πουλά υπηρεσίες στους ασθενείς– πελάτες.
Η πραγματοποίηση απογευματινών- επί πληρωμή- χειρουργείων, μέσα στο χώρο ενός δημόσιου Νοσοκομείο που έγινε με τα χρήματα του Ελληνικού Λαού και λειτουργεί με την παρακράτηση από τις εισφορές τους, για να χρησιμοποιείται στο επείγον περιστατικό που χρήζουν άμεσης επέμβασης, αποτελεί πρόκληση, αναφερόταν χαρακτηριστικά.
Μεταξύ του διεκδικητικού πλαισίου συγκαταλεγόταν: