Πέμπτη 26.12.2024 | Εορτάζουν: Εμμανουήλ, Μανώλης, Μανόλης, Μανουήλ, Μάνος, Μανούσος, Μανουσάκης, Μανουσάκι, Εμμανουέλλα, Εμμανουέλα, Μανουέλα, Μανωλία, Κωνστάντιος, Κωστάντιος, Κωνσταντία, Κωσταντία, Ντία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σε διαρκή ανοδική τροχιά η ΟΜΗΡΟΣ με τζίρο 100 εκ. ευρώ μόνο από εξαγωγές!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 12.11.2024 | 8:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το νέο σταθμό γάλακτος στη Ξάνθη εγκαινίασε το μεσημέρι της Κυριακής, η Τρικαλινή Γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ σηματοδοτώντας την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας ο ομιλικός τζίρος της οποίας ανέρχεται στα 100 εκ. ευρώ με ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα: προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά, από την εξαγωγική δραστηριότητά της σε πάνω από 40 χώρες του κόσμου!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΕΥΝΑΣ,   o σταθμός γάλακτος της ΟΜΗΡΟΣ στη Συδινή Ξάνθης (είναι ένας από τους 6 της εταιρείας ανά την Ελλάδα), εξαγοράστηκε μόλις πριν από ενάμιση χρόνο από την ΔΕΛΤΑ. Στο διάστημα που μεσολάβησε η ΟΜΗΡΟΣ επένδυσε σημαντικά κεφάλαια για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του προκειμένου να πληροί τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ της εταιρείας.

Η τελετή των εγκαινίων αποτέλεσε σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός για την περιοχή με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιο Μωραΐτη να υπογραμμίζει στο χαιρετισμό του ότι πρόκειται για την πιο σημαντική επένδυση τα τελευταία χρόνια στην περιοχή συγχαίροντας την οικογένεια Γιαννίτση για την πρωτοβουλία της να επενδύσει σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή.

Εξίσου θερμά ήταν τα λόγια και του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμονα που τέλεσε τον αγιασμό ο οποίος τόνισε την αξία της επένδυσης για την ενίσχυση της τοπικής κτηνοτροφικής δραστηριότητας, αλλά και εκπροσώπων διαφόρων συλλογικοτήτων (δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και κτηνοτροφικών συλλόγων) που χαιρέτισαν την παρουσία της ΟΜΗΡΟΣ στην ακριτική περιοχή.

Στην ανοδική πορεία της ΟΜΗΡΟΣ η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο καθώς η έδρα είναι στο χωριό του, στη Μεγάρχη Τρικάλων, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας ο οποίος υπογράμμισε τη σημαντικότητα τέτοιων επενδύσεων ώστε να αντιστραφεί η δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο μόνος τρόπος για να μείνουν οι νέοι οι νέοι στον τόπο μας είναι να έχουν μια δουλειά που θα τους αποδίδει τα απαραίτητα να δημιουργούν οικογένειες και να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες του» και τόνισε ότι αυτό γίνεται μέσω αυτών των επενδύσεων καθώς η ΟΜΗΡΟΣ έχει πάνω από 1.500 συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους ανά την Ελλάδα οι οποίοι δραστηριοποιούνται και παράγουν στον τόπο τους. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην βουλευτής και νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΜΗΡΟΣ κ. Γιώργος Γιαννίτσης ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή εμφανώς συγκινημένος, μαζί με τον αδερφό του και συνιδιοκτήτη κ. Σωκράτη Γιαννίτση. Ο κ. Γιώργος Γιαννίτσης μίλησε για τα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας (έκανε λόγο για νέες εκπλήξεις το επόμενο χρονικό διάστημα) αλλά κυρίως στάθηκε στον παράγοντα άνθρωπο που καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας της ΟΜΗΡΟΣ. Τόσο ως προς τους εργαζομένους της που αποτελούν βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της Τρικαλινής γαλακτοβιομηχανίας όσο και για τους κτηνοτρόφους τους οποίους στηρίζει παντοιοτρόπως αναγνωρίζοντας ότι αυτοί αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο για την παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας.

Προηγουμένως, στελέχη της ΟΜΗΡΟΣ ανέλυσαν ενδιαφέροντα δεδομένα της σε σχέση με τη ζώνη γάλακτος ο όγκος της οποίας υπερβαίνει τους 40.000 τόνους ετησίως και είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας όσο και για την επιμονή της εταιρείας να εκσυγχρονίζει συνεχώς τον εξοπλισμό της που είναι ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο στην Ευρώπη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης