Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 24.02.2024
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια συνεχίζουν να καλπάζουν φέρνοντας σε απόγνωση τα νοικοκυριά, με τα κυβερνητικά μέτρα να κρίνονται επιεικώς αναποτελεσματικά και τον πρωθυπουργό να μιλάει για ατομική ευθύνη του καταναλωτή που πρέπει να ασκήσει πίεση με τις επιλογές του «ώστε να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός».
Για αυξήσεις – «φωτιά» που επιβαρύνουν τα πορτοφόλια των καταναλωτών μίλησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ, Γιώργος Καββαθάς, στο MEGA, οι οποίες έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε φτωχοποίηση.
«Πρέπει να τονίσω ότι και από την ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΒΕ έχουμε μία αύξηση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες των νοικοκυριών που δηλώνει ότι ο μισθός επαρκεί για τις πρώτες 19 ημέρες του μήνα, έχοντας ξεπεράσει πια ο αριθμός αυτών των οικογενειών το 60%».
Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, όπως υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθούν οι μισθοί.
Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Οποιαδήποτε αύξηση κι αν δοθεί στους μισθούς, είμαι βέβαιος ότι αν δεν κρατηθούν οι τιμές της αγοράς κι αν δεν ελέγξουμε ουσιαστικά την αισχροκέρδεια που υπάρχει, θα εξαφανιστεί αμέσως».
Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat «έτρεξε» με ρυθμό 8,3% (από 8,9% τον Δεκέμβριο) με τη χώρα μας να βρίσκεται πίσω μόνο από την Μάλτα που είχε ρυθμό της τάξης του 11% (από 10,2% τον Δεκέμβριο).
Η αύξηση αυτή ήταν σημαντικά υψηλότερη τόσο από τον μέσο όρο της ΕΕ (4,8%) όσο και της Ευρωζώνης (5,7%), όπου επίσης σημειώθηκε επιβράδυνση σε σχέση με τον Δεκέμβριο (5,3% και 6%, αντίστοιχα).
Με τον πληθωρισμό των τροφίμων να δείχνει τα δόντια, ροκανίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, απογοήτευση προκαλούν οι στατιστικές για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Σύμφωνα με την Eurostat, κάτω του 75% του μέσου όρου της ΕΕ, ήταν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στις περιφέρειες της Ελλάδας, πλην της Αττικής, το 2022.
Σε 231 από τις 242 περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφηκε αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ το 2022, ενώ μειώσεις σημειώθηκαν σε 11 περιφέρειες. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφεται το τρίτο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, το 2022 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκπεφρασμένο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (PPS) στις περιφέρειες της ΕΕ κυμάνθηκε από 40% του μέσου όρου της ΕΕ στο Σεβεροζαπάντεν της Βουλγαρίας, έως 286% στη Νότια Ιρλανδία.