Παρασκευή 27.12.2024 | Εορτάζουν: Μαυρίκιος, Μαυρίκης, Μωρίς, Μαυρικία, Μαυρίκα, Στέφανος, Στέφος, Στέφας, Στεφανής, Στεφανία, Στέφη, Στεφάνα, Στεφανιώ, Στεφανίτσα, Στεφανή, Στέφα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στην Ισπανία

ΤΟΠΙΚΑ 13.03.2019 | 5:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη Σάντα Κόμπα της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου η 2η συνάντηση των εταιρικών σχολείων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «S-O-S Sustainour Souls», στο οποίο συμμετέχουν το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, το Drei-Burgen-Schule από το Φέλσμπεργκ της Γερμανίας, το IES Terradο Xallas από τη Σάντα Κόμπατης Ισπανίας, το Istituto d’Istruzione Secondaria Superiore “Augusto Righi” από τον Τάραντα της Ιταλίας, το XLII Liceum Ogolnoksztalcace από την Κρακοβία της Πολωνίας και το Liceumde Arte“Ionel Perlea” από τη Σλομποζία της Ρουμανίας.

Το πρόγραμμα αφορά τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, την ανάδειξη της αξίας του τόπου διαβίωσης και τη δημιουργία ενός μαθησιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, με τη χρήση των κατάλληλων διδακτικών μεθόδων και κυρίως υπαίθριων δραστηριοτήτων και εργαστηρίων. Έξι μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων μετέβησαν στην ισπανική πόλη, ώστε να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνάντησης, που είχε ως θέματην αντιμετώπιση της περιορισμένης επαφής των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον και των διαταραχών που αυτή προκαλεί.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες, κυρίως στην όμορφη φύση της Γαλικίας: τον ποταμό Σάγιας, την παλιά πόλη του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO,  το Έζαρο και τοFinisterre. Με επιτόπια έρευνα και τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων, χαρτογράφησαν διαδρομές και κατέγραψαν είδη της χλωρίδας και πετρώματα. Στα εργαστήρια του σχολείου σχεδίασαν και δημιούργησαν βίντεο σχετικά με την επαφή με τη φύση και τη διαφορετική αντιμετώπισή της στο πέρασμα του χρόνου και από γενιά σε γενιά.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες, έχοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής στην ισπανική ύπαιθρο, ήθη και έθιμα των ντόπιων κατοίκων και να γευτούν παραδοσιακές συνταγές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι μαθητές Αποστόλου Χρήστος, Γκουρμπαλιώτης Βαγγέλης, Ζησόπουλος Δημήτρης, Κουτσάγιας Ευγένιος, Τσιβίκης Δημήτρης και Τσιοπελάκος Δημήτρης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Βλαχογιάννης Γιώργος και Φαλαγκάρα Θεοδώρα.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στον Τάραντα της Ιταλίας τον Απρίλιο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης